Aşırı yağışların verimi etkilediği karpuzda bereketli hasat

Hatay'ın Erzin ilçesinde aşırı yağışların verimi etkilediği karpuzda bereketli hasat devam ediyor.

Hatay'ın Erzin ilçesinde aşırı yağışların verimi etkilediği karpuzda bereketli hasat devam ediyor.

Türkiye'nin en bereketli topraklarından olan Hatay'da havaların ısınmasıyla birlikte hasatlar devam ediyor. Erzin ilçesi Aşağı Kurnaz Mahallesi'nde yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. Kış ve ilkbaharda yaşanan aşırı yağışların verimi etkilediği karpuzda çiftçi hasattan memnun.

Son süreçte hasadın hızlanmasıyla birlikte fiyatların aşağı düşmeye başladığını belirten çiftçi Mahmut Tekin, "Tonaj olarak sıkıntımız yok ama dolu hasarı var ve o bizi etkiledi. Fiyatlar aşağı düştü, buna şükür. Kırımımız devam ediyor, bundan sonra da 500 dönüm alanda ekili olan çekirdeksiz siyah incinin kırımına başlayacağız. Araçlar yükleniyor ve depolara gidiyor. Allah'ımın bu gününe şükür" dedi.

Yağışların verimi etkilediğini belirten Halit Akıncı, "Şu anda olduğumuz alan 120 dönüm alan. Ortalama dönüm başına 6 ton hasat bekliyoruz. Verimden memnunuz, doğal afetlerden ve dolu yağışından dolayı mahsulde sıkıntı var. Tonajımızda düşüklük var" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Cep telefonundan gönderdikleri SOS mesajı ile kurtarıldılar
Traktörün altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti
Isparta’da motosiklet kazası: 1 ağır yaralı
Sosyal medyadan görüp merak ettikleri Kral Havuzu yolunda kayboldular
Antalya’da Mayıs ayında 10 binin üzerinde asayiş olayın yüzde 99,75’i aydınlatıldı
Çöp kamyonunun çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Alanya’da kamyonet ile çarpışan motosikletin genç sürücü hayatını kaybetti
Vali Şahin’den Otokoç bayine saldırı açıklaması: "Bugün itibarıyla 13 kişi gözaltında bulunuyor"
Kahramanmaraş’ta drift atan sürücüye 140 bin TL ceza
Belediye itfaiye binası için apartmanın istinat duvarını yıktı