Asrın felaketini unutmak istemeyip fotoğraf çektirdiler

Kahramanmaraş depremlerinin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda ayakta kalan tek bina önüne gelen üç genç, asrın felaketini unutmamak...

Kahramanmaraş depremlerinin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda ayakta kalan tek bina önüne gelen üç genç, asrın felaketini unutmamak için hatıra olsun diye birbirlerinin fotoğrafını çekti.

Aileleri ile birlikte kaldıkları evde depremleri yaşayan 3 genç, ilerleyen yıllarda çocukları olduğunda yaşanan acı tabloyu ve deprem gerçeğini anlatmak adına Ebrar Sitesi önünde fotoğraf ve video çekti.

Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde bulunan ve depremin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi'ne gelen 3 arkadaş, burada hayatını kaybedenleri ve depremin acılarını unutulmamasını istiyor.

Çok kötü olaylar yaşadıklarını vurgulayan Ege Büyükçapar isimli genç, "Üzülüyoruz yani gördüğümüz zaman. Kötü bir olay yaşadık. Buraya uğrayalım dedik. Hep birlikte resimler çektik. Binaların daha sık ve malzemesine kadar kontrol edilmesi gerekiyor bence" ifadelerini kullandı.

Depremin acı izlerini ilerde çocuklarına anlatmak için fotoğraf çektirdiklerini söyleyen Mehmet Arda Durdu ise, "Akrabalarımın çok kaybım oldu. Uzun bir süre zaten çadırda kaldık. Evlerimize girmeye cesaret edemedik. Buraya geldik, gördük ve hüzünlendik. Ebrar Sitesi'nde tek kalan bina burası burayı ziyaret edelim dedik. Biraz fotoğraf çekildik en azından bir hatıra olsun, ileride belki çocuklarımıza gösteririz, belki biz böyle şeyler yaşarız gibisinden. Amacımız oydu" ifadelerine yer verdi.

Uzun bir süre sonra ilk defa Kahramanmaraş'a geldiğini ve bu yaşananların acıların unutulmamasını istediğini dile getiren Yiğit Ciğer ise, "Depremden sonra şehir dışına çıkmıştık. Uzun zaman sonra ilk defa geldim Kahramanmaraş'a. Arkadaşlar da beni yıkımı daha net anlamam için buraya getirdi. Ebrar Sitesi'nde özellikle tek kalan bina burası. Deprem hepimizi vurdu, derinden etkiledi. Yakınlarda arkadaşımız oturuyordu zaten, o da burada vefat etti. Gelip tekrardan bir bakmak istedik, bunları unutmadık, unutulmasını istemiyoruz. Büyük bir yıkım yaşandı" diye sözlerini sonlandırdı.

Manşetler

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada
Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü
Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı
Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı
Kavşak sisteminde çarpışan iki motosikletin sürücüleri yaralandı
Eski kız arkadaşının evinin önünde bıçaklanarak öldürülen gencin davada KGYS kayıtları yeniden incelenecek
Kahramanmaraş’ta kalaşnikov ele geçirildi: 1 tutuklama