ASSİM Sağlık Platformu’nda aşı kampanyası

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) farklı sivil toplum kuruluşlarından hekimler, akademisyenler ve gönüllülerin katılımıyla kurulan Sağlık Platformu, covid-19 salgınında aşılama oranlarının arttırılması için kampanya başlattı. Kampanya için hazırlanan afişlerde salgında en iyi korumanın aşı olduğu vurgulanıyor.

Antalya’nın ‘ortak akıl merkezi’ ASSİM çatısı altında kurulan Sağlık Platformu, covid-19 salgınıyla mücadelede en etkin araç olan aşıya insanları teşvik etmek ve aşılama oranlarının yükseltilmesi için kampanya başlattı.

Aralarında Antalya Aile Hekimleri Derneği, Batı Akdeniz Çölyak Derneği, İşyeri Sağlık Personeli Derneği’nin de bulunduğu onunun üzerinde sivil toplum kuruluşundan hekimler, akademisyenler ve gönüllülerin katılımcısı olduğu platform, kampanya tanıtım toplantısını ASSİM’de gerçekleştirdi. Toplantıda, Antalya’da yerleşik nüfusta aşılama oranının yüzde 75 düzeyinde olduğu vurgulanırken özellikle kış mevsimiyle birlikte mevsimsel griplerin artacağına dikkat çekildi. Bu çerçevede herkesin toplum sağlığı bilinciyle hareket ederek aşı olması gerektiği vurgulandı.

YÜZDE 60’I AŞI OLMAYANLAR

Toplantıya katılan Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışmaları Kurulu Başkanı Mehmet Ozan Uzkut dünyada şu ana kadar 4 milyarın üzerinde aşı yapıldığını belirterek, “Yaptığım araştırmaya göre, yoğun bakımda yatanların yüzde 60’ı hiç aşı olmayan insanlar. Yüzde 30’u tek doz aşı olmuş insanlar. Dikkatimi çeken bir diğer nokta ise yoğun bakımda 50 yaş üzeri kimse yok. Çünkü 50 yaş ve üzerinde herkesi aşıladık” şeklinde konuştu.

HEDEF YÜZDE 90’LAR

Antalya Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Özcan Çelebi, Türkiye’de özellikle çocuk aşılarını uygulama oranının yüzde 98.5 civarında olduğunu belirterek “Bunu covid-19 aşılarına oranladığımız zaman, aşı karşıtlığı anlamında belki bir panik havasındayız ama Avrupa’dan geride değiliz. Bu mücadelede başarılı olmak istiyorsak aşılama oranını yükseltmemiz gerekiyor. Aşı tedarik edildikçe bu oran yüzde 90’ın üzerine çıkacaktır. Aşı karşıtlarının çoğaldığını değil azaldığını düşünüyorum” diye konuştu.

Manşetler

Depremde eşini, 2 çocuğunu ve bacaklarını kaybeden acılı anne, yaptığı alışverişin borcunu ödeyemeyince mahkemelik oldu
Yola düşen kayaları iple araca bağlayıp çektiler
Otoyolda karşıya geçmeye çalıştı, tırın altında kalıp öldü
Isparta’da bir haftalık polis denetimlerinde 46 aranan şahıs yakalandı
Falezlerde mahsur kalan kediyi film gibi operasyonla kurtardılar
Kozan’daki cinayetin şüphelileri yakalandı
Otomobil akaryakıt istasyonuna daldı, facianın eşiğinden dönüldü
Isparta’da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bir köyde su baskınları yaşandı
Yarıyıl tatili için gittikleri memleketlerinden dönüşte hayatlarını kaybettiler
Osmaniye merkezli DEAŞ operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı