Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 95. yılı kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 95. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 95. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Atatürk'ün Antalya için söylediği "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözünün iltifat değil, Atatürk'ün her konuda ortaya çıkan ileri görüşlülüğünün en güzel kanıtı olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 95. yılı bir dizi etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma programının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

"Atatürk'ün Antalya ziyareti bir onurdur"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Aksu Fen Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "Gazi Aramızda" adlı gösteriyi sergiledi. Öğrencilerin gösterisi ayakta alkışlandı. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Muhittin Böcek, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin sadece bir ziyaret olmadığını belirterek, "Antalyalılar için tarifsiz bir onur, büyük bir kıvançtır. Antalya sokaklarında o gün Cumhuriyet'in aydınlık yarınlarına duyulan umut ve inanç vardı. Bir hafta boyunda Antalya'yı gezen Atamız o tarihe geçen "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözünü söylemiştir. Bu sadece bir şehre yapılan iltifat değildir. Atamızın her konuda ortaya çıkan ileri görüşlülüğünün kanıtıdır. O dönem Antalya'ya gelerek bu şehrin geleceğini, turizmini, tarımını, ticaretini ve doğasını görmek kolay sahip olunacak bir yetenek değildir. Antalya Atatürk'ün gözlerinde sadece bir doğa harikası değil, aynı zamanda Cumhuriyet'in ışığını taşıyan bir kent olarak da parladı" dedi.

Resim sergisi açıldı

Başkan Böcek, daha sonra Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 95. yılına özel düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Törenin ardından Başkan Muhittin Böcek ve Vali Hulusi Şahin ile birlikte öğrencilerin resim sergisini gezdi.

Manşetler

Uçurumdan yuvarlanan sürücüyü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı
Isparta’daki başsız ceset soruşturmasında 4 gözaltı
Mersin’de son bir ayda bin 50 şüpheli gözaltına alındı
Yolcu otobüsü seyir halindeyken yangın çıktı
Gece evden otomobille ayrılan kadın, dereye düşen otomobilde hayatını kaybetti
Turizmci Zafer Süral: "İsteklerin ardı arkası kesilmiyor, benim de dayanacak gücüm kalmamıştı şikayetçi oldum"
Kazada kapanan E-90 Otoyolu, araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı
Osmaniye’deki feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
Hatay’da kuvvetli fırtına etkisini hissettirdi
Minibüsle çarpışarak hurdaya dönen TOFAŞ’taki 2 kişi yaralandı