ATB Başkanı Çandır'dan 29 Ekim mesajı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajı:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98'inci yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bağımsızlık ateşi ruhuyla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından “egemenlik milletindir” anlayışı ile Cumhuriyet ilan edildi. Halkın kendi kendini yönettiği rejimin ilan edilmesi her ne kadar sancılı olsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ve kararlılığıyla halkın iradesi her şeyin üzerinde tutuldu. Çocuklarımız bağımsızlık mücadelemizi, cumhuriyetin hangi şartlarda, neden, nasıl ilan edildiğini öğrenmeli. Öğrenmeli ki cumhuriyete daha sıkı bağlarla sahip çıkmalı.

Cumhuriyetin kurulmasının ardından eğitimden ekonomiye, sağlıktan hukuka bir çok alanda yapılan önemli hamlelerle kalkınma ve dönüşüm seferberliği başlatıldı. Güçlü Türkiye böyle yaratıldı. Biz de güçlü Türkiye’yi daha ileriye taşımalıyız. Ata’mızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefimizden vazgeçemeyiz. Bunun için demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel haklar, özgürlüklerden taviz vermeden ekonomik atılımı gerçekleştirmeliyiz.

Cumhuriyet rejimi bize bu gücü vermektedir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’in işaret ettiği gibi ‘çalışkan olmak’tan başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla istihdam sağlayarak güçlü bir ülke olacağımızın bilincindeyiz.

Cumhuriyet Bayramını kutluyor Önderimiz Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun"

Manşetler

Motosiklete giren yılan, ekipler tarafından çıkarıldı
Kendisini polis/savcı olarak tanıtıp 1 milyon 500 bin lira dolandıran şahıs yakalandı
Finlandiyalı turist konakladığı otelde ölü bulundu
Zincirleme trafik kazası: 1 yaralı
Huzurevindeki son gününde dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı
Aranan şahıs bu kez dolaptan çıktı
Sadece uzman hekimlerin yapabileceği işlemleri yapan merdiven altı güzellik merkezine baskın
Osmaniye’de durdurulan tırda 41 kilo 600 gram uyuşturucu ele geçirildi
Alanya’da 9 araca trafikten men cezası
İsrailli organ şebekesini Adana polisi çökertti