Atık karton bardaklarda çiçek üretiliyor

Adana'nın Kozan ilçesinde 4 bin atık karton bardak çiçek fidesi üretiminde kullanıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde 4 bin atık karton bardak çiçek fidesi üretiminde kullanıldı.

Kozan Belediye Başkan Vekili Soner Uzun, belediyenin sosyal tesisleri, Dağılcak Tabiat Parkı, aş evi ve parklardaki kafelerden ve bazı esnaftan çöpe atılan karton bardakları çiçek fidesi üretimi için kullanarak yeniden ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.

Kozan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında 4 ay içerisinde karton bardaklarda 10 bin çiçek fidesi ürettiklerini belirten Uzun, "Çiçek fidelerimizi hem kentin çeşitli noktalarına dikiyoruz, hem de çok cazip fiyatla halkımıza satıyoruz. Ayrıca bu geri dönüşüm projesiyle çevrimizin korunmasına da katkıda bulunuyoruz. Daha yeşil ve temiz bir Kozan için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Fatih Ateş ise sezonda yaklaşık kendi üretimleri ile maliyetsiz 200 bin çiçek ve bitki üretimi yaptıklarına dikkat çekerek, "Hem belediyemiz hem ülkemize hem de ilçe ekonomisine geri dönüşüm ile katkı sunuyoruz. Plastik poşet kullanımını 4 ay içinde yüzde 30 azaltmış olduk. Bu bardaklarda Medine gülü, reyhan, çıtlık, kasımpatı, sinek kanadı, gibi bir çok türü üretiyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Burdur’da yangında mahsur kalan 2 kadını ekipler kurtardı
Şehit kızı polisler, babalarını andı
Cinayetle biten yasak ilişki davasında 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Ukraynalı kadın hayatının şokunu yaşadı, kurt köpeğiyle dalaşan kucağındaki köpeği parmağını parçaladı
Osmaniye’de tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Adana’da polis korteji nefes kesti
Hatay’da 52 göçmen yakalandı, 12 organizatör tutuklandı
Çocuklarını korumaya çalışırken kazada hayatını kaybeden annenin cenazesi Batman’a gönderildi
Antalya’da kasap dükkanında mide bulandıran görüntü: Zabıtalar gözlerine inanamadı
Osmaniye’de Polis Haftası’nda emniyetten bilgilendirme standı