ATÜ, ‘Bozkurt Tatlısı’nı tanıttı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Portakal Çiçeği Karnavalı'na gastronomi dünyasından katkı sundu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Portakal Çiçeği Karnavalı'na gastronomi dünyasından katkı sundu. Karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt'a ithafen hazırlanan "Bozkurt Tatlısı", düzenlenen törenle tanıtıldı.

ATÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Portakal Çiçeği Karnavalı'na özel olarak hazırlanan "Bozkurt Tatlısı" tanıtıldı. Tatlının ana bileşeni olarak kuzu göbeği mantarı seçildi.

Tanıtım toplantısında konuşan tatlının tasarımcısı Dr. Cem Taner Hiçyakmazer, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın Adana için bir mevsim değişiminden öte, bir kimlik ve birliktelik sembolü olduğunu vurguladı.

Etkinliğin sonunda, hazırlanan özel tatlı misafirlerin beğenisine sunuldu. Tatlı, katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Etkinliğe; ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Manşetler

Adana’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Isparta Valiliğinden kaza açıklaması: 4 ölü, 26 yaralı
Bahçede çıkan yangın yedek parça deposuna sıçradı
Isparta’da tur minibüsü şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 16 yaralı
Mersin’de aranan 441 şahıs yakalandı
Alara Çayı’nda kaybolan genç için arama çalışmalarında 9. gün
Osmaniye’de güvenlik görevlisi, nöbet tuttuğu şantiyede hayatını kaybetti
Adana’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Kayıp Parkinson hastası evinden 500 metre uzaklıkta bulundu
Mersin’de spreyle 250 bin dolarlık gasp kamerada