ATÜ, ‘Bozkurt Tatlısı’nı tanıttı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Portakal Çiçeği Karnavalı'na gastronomi dünyasından katkı sundu.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Portakal Çiçeği Karnavalı'na gastronomi dünyasından katkı sundu. Karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt'a ithafen hazırlanan "Bozkurt Tatlısı", düzenlenen törenle tanıtıldı.

ATÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Portakal Çiçeği Karnavalı'na özel olarak hazırlanan "Bozkurt Tatlısı" tanıtıldı. Tatlının ana bileşeni olarak kuzu göbeği mantarı seçildi.

Tanıtım toplantısında konuşan tatlının tasarımcısı Dr. Cem Taner Hiçyakmazer, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın Adana için bir mevsim değişiminden öte, bir kimlik ve birliktelik sembolü olduğunu vurguladı.

Etkinliğin sonunda, hazırlanan özel tatlı misafirlerin beğenisine sunuldu. Tatlı, katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Etkinliğe; ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Manşetler

Antalya’da ATV dereye uçtu, yaşlı adam hayatını kaybetti
Kozan Belediye Başkanı Atlı’dan sahte fotoğraf iddialarına sert tepki: "Hukuki süreç başlatıldı"
İtfaiye eri yangında dumandan etkilenen kediyi kalp masajı ile hayata döndürdü
Antalya’da 3,5 milyon liralık kaçak elektronik eşya ve oyuncak ele geçirildi
Kahramanmaraş’ta 2,1 milyonluk vurgun yapan sahte polisler yakalandı
Alacabel’de nisan ayında kar sürprizi, sürücüler zor anlar yaşadı
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya 5 yıl hapis
Yaşlı adam yalnız yaşadığı evde bıçaklanarak öldürüldü
Can pazarının yaşandığı sahilde boğulan genç yüzündeki egzama için denize girmiş
Cinayet davasında otopsi raporu detayı