AÜ’de Kadınlar Günü kutlamaları

Akdeniz Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir dizi etkinlikle kutluyor.

Akdeniz Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir dizi etkinlikle kutluyor.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma-Uygulama Merkezi'nin (KATÇAM) iş birliği ile 5 Mart Cumartesi günü "Beden'im/im: Alâmet" Sergisi ve "Beden'im/im: Alâmet" Paneli düzenlendi. ATSO Kaleiçi Evi'nde düzenlenen "Beden'im/im: Alâmet" sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

"Üniversite kent buluşmasına katkı"

Sergi hakkında bilgi veren Sergi Kuratörü Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün, Akdeniz Üniversitesi'nin kent dinamikleri ile buluşması ve eserleri şehrin görmesi amacıyla serginin Kaleiçi Evi'nde düzenlendiğini söyledi. Kadın bedeninin estetiğin, güzelliğin sanatın, doğanın ifadesinde sanatın her zaman temel bir malzemesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sülün, sergide Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kadın akademisyenlerinin ve yetiştirdiği kadın lisansüstü öğrencilerinin eserlerinin bir arada sunulduğunu ve sergide 37 sanatçı tarafından güzel sanatların tüm alanında eserlerin yer aldığını söyledi. Sergi sonunda Antalya Girişimciler Kurulu'nun desteği ile katılımcılara menekşe dağıtıldı.

"Panelde kadın bedeni üzerine konuşuldu"

"Beden'im/im: Alâmet" Paneli ise Antalya Kültür Sanat Oditoryumu'nda düzenlendi. Moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahperi Uluyol'un yaptığı panelde İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülhan Balsoy "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Kadın Bedeni Politikaları" başlıklı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Timurturkan da "Kadın Bedeninin Toplumsal Temsilleri ve Eril İdeoloji" başlıklı konuşma yaptı.

"8 Mart'ta karma sergi"

Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi'nin gelenekselleşen sanatın tüm alanlarını kapsayan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergisi" Kepez Belediyesi Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Manşetler

Osmaniye’de otomobil 50 metrelik uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Evden çaldıkları çelik kasaları dereye attılar, altınları motosiklet koltuğuna sakladılar
Osmaniye’de jandarma son bir haftada 150 şüpheliyi yakaladı
Kırmızı ışıkta motosikletle bekleyen turistler bir anda kaldırıma çıktı, büfeye çarpıp yere savruldu
Ayşegül Yaşar cinayetinde katil zanlısı tutuklandı, anne ve babasına ev hapsi
Antalya’da ağır çekim gibi kaza
Trafik kazasında başlayan husumet 5 ay sonra cinayetle bitti
Kozan’da kaçak tütün operasyonu
Manavgat’ta 3 araçlı zincirleme kaza, trafikte uzun araç kuyruğuna neden oldu
Oyun oynayan 4 yaşındaki çocuk, geri manevra yapan otomobilin altında kaldı