Ayakta kalan orta hasarlı binada yangın paniği

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi yanında bulunan ve ayakta kalan tek orta hasarlı binada çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi yanında bulunan ve ayakta kalan tek orta hasarlı binada çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Yangın, merkez Onikişubat ilçesi Şazi Bey Mahallesi Haydar Aliyev Bulvarı'nda Ebrar Siteleri'nin hemen yanında bulunan ve depremlerde orta hasar alarak boşaltılan 7 katlı binanın 6'ncı katında meydana geldi. Henüz çıkış nedeni belli olmayan yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa süre içerisinde bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürmeyi başardı.

6 Şubat depremlerinden sonra içinde kimsenin yaşamadığı binada bazı eşyaların bulunduğu ve yangında zarar gördüğü bildirildi.

Yangın çıkan apartmanda daire sahibi olan Kemal Kahraman, "İçindeki tüm eşyalar çalındı, şimdi de yangın çıktı. Artık kim giriyor çıkıyor bir bilgimiz yok. Kimse oturmuyor giren çok. Hem de yangın çıktı. Burada toplamda 70 daire var ama şu anda hepsi kullanılmaz durumda. Şu anda sahipsiz bir bina, durdukça çürüyor gidiyor. İçeride tek tük malzeme kalmıştı onlar da yangında gidiyor. Ama içeriye bilmediğimiz kişiler giriyor çıkıyor. Biz de sürekli başında bekleyemiyoruz. Yangına da engel olamıyorsun, hırsızlara da engel olamıyorsun" dedi.

Binanın uzun süredir yöneticiliğini yapan Mehmet Yinanç ise, "Balici yatağı oldu gördüğünüz gibi. Burası hep eşyalı dairelerdi, eşyaları bile çalındı. Burada 71 daire var, kapıcı dairesi de içinde olmak üzere. Eşimi bıraktım geldim ben buraya. Canım sıkıldı ister istemez, 5 senedir ekmeğini yiyoruz biz buranın" diye konuştu.

Manşetler

Antalya’da narkotik operasyonunda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama
Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"
Peugeot marka otomobil alev topuna döndü
Erzin’de trafik kazası: 3 yaralı
Antakya’da otomobil yangını
Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı
Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Ehliyetini 2 yıl önce aldığını söyledi, aday sürücü olduğu tespit edilince ehliyeti iptal edildi
Kaza yapan tırdan kaçan anguslar şehir turunda