BAĞIŞ ÇAĞRISINA ÇİÇEKÇİLER KIZDI

Yerel seçimlerde göreve gelen belediye başkanlarından bazılarının "Çiçek göndermeyin, onun yerine lösev veya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi çocukları burs olarak bağış yapın çağrısı çiçekçileri kızdırdı. 

Yerel seçimlerde göreve gelen belediye başkanlarından bazılarının "Çiçek göndermeyin, onun yerine lösev veya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi çocukları burs olarak bağış yapın çağrısı çiçekçileri kızdırdı. 

 

Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Bakaç, yaptığı yazılı basın açıklamasında "Tebrik amaçlı çiçek göndermek isteyenlere çiçek yerine alternatif bağış önerileri yapanlar üreticimizi, toptancımızı ve çiçek sektörünü derinden üzmüştür" dedi. 

 

Bakaç açıklamasında "31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Halkın teveccühünü kazanarak seçilen Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi tebrik ederim.

 

Tebrik amaçlı çiçek göndermek isteyenlere çiçek yerine alternatif bağış önerileri yapın şeklindeki açıklamalar, Büyük bir aile olan Çiçekci Esnafını, Çiçek Üreticilerimizi, Çiçek Toptancılarımızı, çiçek sektörüne ilaç, gübre, yakıt temin eden firmaları ve yanımızda çalışan emekçilerimizi de derinden üzmüştür. Bu sektörü ayakta tutan tüm çalışanlarımız ailesinin nafakalarını bu yolla sağlamaktadırlar. Bu tür açıklamaların çiçek sektörünün daralmasına ve ülkeye kattığı katma değerin azalmasına sebebiyet vereceğini düşünüyorum.

 

Çiçeğin israf olarak görülmesi hiçbir kültür de medeniyet anlayışına sığmaz. Çiçek insanın doğumundan ölümüne kadar her platformda yer almaktadır. Biz çiçekçiler de gerekli kurumlara bağışlarımızı ve yardımlarımızı yapmaktayız. Bağış yapmak isteyenler de tercih hakkında özgürdürler.

 

Unutmayalım ki bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmayalım. Bizlerin de bu sektörden kazancımızla; geçiminden, eğitiminden meshul olduğumuz evlatlarımız ve çalışanlarımız var. Ülkemizin içinde bulunduğu Ekonomik darboğazda; Çiçekçi camiası ayakta durmaya çalışırken bu tür açıklamalar bizleri üzmektedir.

 

Kaldı ki; seçim sonuçlarını etkileyen en önemli faktör olarak Ekonomi olduğu konuşulurken, bu tür çağrılar daralmış olan ekonomiyi daha da daraltmaktan öteye gitmeyecektir. Ayrıca seçimlerde sizlere oy vermiş pek çok çiçekçi emekçisi ve çiçek sektörü paydaşını rencide etmektedir.

 

Yeni görevlerinizde toplumun tüm sorunlarını ele alırken Çiçeği ve Çiçekçileri de yok saymamanız ümidiyle. Saygılarımızı sunarız." dedi. 

 

 

Manşetler

Sahte polisler 7 milyon lira dolandırdı
Geminin altına zulalanan 1,5 milyarlık kokain operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı
Otomobilin takla attığı kazada vatandaşlar kaza kavşağına çözüm istedi
Adana’da silahlı saldırıya uğrayan adam hayatını kaybetti
Antalya’da aile faciası: Eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü
Isparta’da 4 büyükbaş hayvan hırsızlığına 2 tutuklama
Trabzonsporlu eski futbolcunun oğlunun öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi
Kovada Gölü’nde kaçak avcılığa gece denetimi
Düğünlerden para çalan zanlı bu kez markette yakalandı
Sinyal kesici cihazla kilitlenmesini engelledikleri araçtan hırsızlık yaptılar