Bakan Dönmez, Kırıkhan’da arama kurtarma faaliyetlerine destek veren madencileri ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki arama kurtarma faaliyetlerine destek veren madencilerle bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki arama kurtarma faaliyetlerine destek veren madencilerle bir araya geldi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen noktalardan birisi de Hatay'ın Kırıkhan ilçesi oldu. Bakan Dönmez, ilçede ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına destek veren madencileri koordinasyon merkezi olarak kullanılan Kırıkhan 39. Mekanize Birinci Hudut Taburu'nda ziyaret etti. Ziyarette ilçede koordinatör vali olarak görev yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, madencilerle ilgili olarak, "Bu kahramanların çok emeği var. Aynı Kampüs içinde olduğumuz için ekmeğimizi de paylaştık suyumuzu da paylaştık" diye konuştu. Bakan Dönmez de, "Hakkınızı ödeyemeyiz Burada, Antakya'da, Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Osmaniye'de ve diğer illerde madenci kardeşlerimiz umut oldular. Ne kadar teşekkür etsek azdır" ifadelerini kullandı.

Dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nı anımsatan Dönmez, "Kabine toplantısında madencilerimizin çalışmalarından da bahsettim. Sayın Cumhurbaşkanımız "Benim adıma selamlarımı ve teşekkürlerimi ilet" dedi. Sizin fedakar çalışmanızın herkes farkında" diye konuştu. Arama kurtarma çalışmalarında görev yapan Maden Mühendisi Erdem Canbaz, Bakan Dönmez'e 13 yıldır kullandığı baretini hediye etti. Dönmez de hediye için teşekkür ederek bareti saklayacağını bildirdi.

Manşetler

Yüksek sesle müzik açan 2 sürücüye toplam 246 bin 898 TL ceza
Estetik işlem sonrası dudağı çürüdü, 7 yıldır hukuk mücadelesi veriyor
İtfaiye erleri yangından kurtulan çocuğu yalnız bırakmadı: "Allah çocuğumu korumuş"
Koku sebebiyle yapılan kontrolde ağaca asılı ceset bulundu
Kontrolden çıkan otomobil sulama kanalına devrildi: 1 ölü
Minibüsün çarptığı başıboş at "Haybulans" ile tedaviye alındı
Osmaniye’de minibüs başıboş ata çarptı
Kontrolden çıkan traktör şarampole devrildi: 1 yaralı
Diş tedavisi için gittiği hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki kız son yolculuğuna uğurlandı
Antalya’da seyir halindeki otomobil alev topuna döndü