Baraj doluluk oranının yüzde 7’ye gerilediği Hatay’da yüz güldüren yağış

Meteoroloji verilerine göre son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı Hatay'da geçtiğimiz 2 gündür etkili olan yağış, vatandaşların yüzünü güldürdü.

Meteoroloji verilerine göre son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı Hatay'da geçtiğimiz 2 gündür etkili olan yağış, vatandaşların yüzünü güldürdü.

Meteoroloji verilerine göre Hatay'da son 65 yılın en kurak yılı yaşanıyor. Kentte 2024 yılına göre etkili olan yağış 2025 yılında yüzde 66 oranında geriledi. Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin su kaynağı olan Karaçay Barajı'nda doluluk oranı yüzde 7'ye gerilemişti. Hatay'ın kıyı ilçeleri başta olmak üzere kentte 2 gündür etkili olan yağışlı hava ilde olumsuzluklara neden olurken, vatandaşların ise yüzünü güldürdü.

"Son zamanlarda su sıkıntısı çektiğimiz ve barajlarımızdaki su seviyelerinin sıfır noktasına geldiği bu zamanda, yağmurların yağması bizi sevindirdi"

Son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı zamanda bu yağmurların sevindirdiğini ifade eden Hasan Şahin, "Bu yıl çok kurak geçti. Hatay'da son 65 yılının en kurak yılını yaşıyorduk. Su sıkıntısı çekiyorduk ve çok şükür ekim ayı bereketiyle geldi. Bu bereketli yağmurlarla su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu yağmurlardan memnunuz. Yağmur Allah'ın bir rahmetidir. Uzun zamandır yağmurları bekliyorduk. Son zamanlarda su sıkıntısı çektiğimiz ve barajlarımızdaki su seviyelerinin sıfır noktasına geldiği bu zamanda, yağmurların yağması bizi sevindirdi. İnşallah yağmurlar bu şekilde devam eder ve kuraklık çekmeyiz" dedi.

Son günlerde çok bereketli yağmurlar yağdığını ve sevindiklerini söyleyen Belgin Aygün de, "Geçen yıla göre kuraklık yaşadık ve doğru düzgün yağmur yağmadı. Şükür ki iki gündür çok bereketli bir yağmur yağdı. Bu yağmurlar da bizi sevindirdi. Önceden su sıkıntıları çekiyorduk. İnşallah bol bereketli yağmurlarımız olacak. Geçenlerde gezi amaçlı barajlarımızı gezdiğimizde kuraklığın etkisini görüyorduk. İnşallah bu yağmur yağmaya devam edecek ve su sıkıntımız olmayacak. Bu yağmurlar çiftçilerimize ve barajlarımıza bereketli olacak" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Cankurtaran kadın, öğretmen amcası tarafından darp edildi
Mersin’de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Burdur’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Yargıtay’ın bozduğu davada polis memuru yeniden yargılandı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi
Yanan araca bahçe hortumu ve yangın tüpü ile müdahale ettiler
Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi