Barajda su seviyesi yüzde 10’a düştü: Çoraklaşan bölgeye voleybol direği diktiler

Adana'daki Kozan Barajı'nın doluluk oranı yüzde 10 seviyesine gerilerken çoraklaşan topraklara direk dikilip voleybol filesi takılması dikkat çekti.

Adana'daki Kozan Barajı'nın doluluk oranı yüzde 10 seviyesine gerilerken çoraklaşan topraklara direk dikilip voleybol filesi takılması dikkat çekti.

En son 2020 yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Kozan Barajı bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle adeta çölleşti. Barajda doluluk oranı yüzde 10 seviyelerine kadar düştü. Barajı besleyen su yataklarının da kurumasıyla ortaya çıkan manzara endişelendirdi. Kozan Barajı'nın kıyısına atılan alkol şişeleri ve plastik atıklar ise çevre kirliliğini ön plana çıkardı. Geçtiğimiz yıllarda sularla kaplı barajın kuruyan alanlarına ise direk dikilip voleybol filesi çekilmesi dikkat çekti.

Baraj çevresine ailesi ile gelen Mert Özdemir, "Eskiden su çok fazlaydı, bu yaz çok azaldı. Balık tutmaya geldik, sürekli denk geliyor, inşallah bugün de denk gelir. Çevre çok kirli. Her yer alkol şişesi. Burayı kullananlar çok kirli bırakmışlar" diye konuştu.

Manşetler

Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu
Altın zincir gasp eden şüpheliler yakalandı: 5 tutuklama
Kumluca’da makilik alanda çıkan yangın, evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Kumluca’da aranan 3 hükümlü yakalandı
Otomobilde çıkan yangın ormana sıçradı
Erdemli’de otomobil yangını
Osmaniye’de akrabalar arasında çıkan kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti