Başkan Esen: “Bağımsızlık ateşimiz 19 Mayıs 1919’dan beri yanmaya devam ediyor”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı aydınlık meşalesinin hiç sönmediğini kaydetti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda 19 Mayıs 1919 tarihini milat olarak kabul ettiklerini belirten Esen, şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, esaret altındaki Türk milletini bağımsızlığına yeniden kavuşturmak için 19 Mayıs 1919’da, arkalarına bakmadan yola çıktılar. Her türlü zorluğa rağmen başaracaklarına emindiler ve Cumhuriyet’i ilan ederek çıktıkları yolu zaferle taçlandırdılar. Türk milleti bağımsızlığına düşkündür. Bunun en güzel örneklerinden biri de 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşidir. Atatürk ve arkadaşlarının bu onurlu mücadelesi, esaret altındaki bütün milletlere örnek olmuş, umutları yeşertmiştir.

Ulu Önderimiz, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan ederken, 19 Mayıs’ı ise gençlerimizin bayramı olarak ilan etti.  Ümidini gençlere bağlayan Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri yolumuzu 102 yıldır aydınlatmaya devam ediyor. Ancak bu yıl da salgın hastalık nedeniyle bayram coşkumuzu, meydanlarda kutlayamıyoruz. Ancak hiçbir sebep, bu kutlu bayramları unutturamaz. Konyaaltı Belediyesi olarak Gezici Tır ile şarkılar, marşlar eşliğinde 3 gün boyunca bayram coşkumuzu balkonlara taşıyoruz. Gelecek yıl, bayramımızın 103’üncü yıl dönümünü meydanlarda kutlamak en büyük dileklerimiz arasında yer alıyor.

Bu düşünceler ışığında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.” Haber Merkezi

Manşetler

Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı
Üzerine kaya düşen işçi öldü
Isparta’da av koruma denetimlerinde 3 avcıya idari işlem
Mersin’de sigara kaçakçılarına operasyon: 4 tutuklama
Mersin’de selin vurduğu kırsal mahallelerde yaralar sarılıyor
Savrulan tır dorsesi faciaya sebep oluyordu
Antalya’da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada acı Adli Tıp Kurumu önüne taşındı