Başkan Gürbüz, “İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma tepki olarak bir uygulamayı daha başladıklarını belirtti.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma tepki olarak bir uygulamayı daha başladıklarını belirtti. Başkan Gürbüz, Elbistan'da trafik ışıkları bundan sonra İsrail'e dur de, Özgür Gazze olarak yanacak" dedi.

Gazze'de ki mazlumlara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Gürbüz, İsrail'in zulmüne karşı da saflarını belli etmeye devam edeceği vurgusu yaptı ve "İsrail zulmünü her fırsatta dile getireceğiz" dedi.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana acımasızca sürdürdüğü saldırı ve bombardıman sonucu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı çoğunluğu çocuk olmak üzere 19 bini geçti. Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde İsrail'in bu zulmüne yönelik olarak tepkiler sürüyor. Elbistan'da da başta İsrail menşeli ürünlerin boykotuyla birlikte Filistin halkının yaralarına merhem olmayı amaçlayan yardım çalışmaları da düzenleniyor.

İsrail'in masumları katletmesine tepki gösteren kurumların başında ise Elbistan Belediyesi geldi. Belediyeye ait sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışını durduran Elbistan Belediyesi, personellerin maaş ödemeleri için de TROY Kart'a geçileceğini duyurmuştu.

Elbistan Belediyesi, bu yöndeki çaba ve çalışmalarına farklı bir boyut kattı. Pandemi döneminde de benzer bir uygulamaya imza atan Elbistan Belediyesi, bu kez trafik ışıklarını Gazze halkı ile dayanışma için kullandı.

İlçe merkezindeki ana arterlerdeki trafik ışıklarının "kırmızı" lambasına İsrail'in zulmüne dikkat çekmek amacıyla "İsrail'e dur de" yazıldı. Yeşil lambaya ise, "Özgür Gazze" yazılarak zor günlerden geçen Filistin halkına destek mesajı verildi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, "İsrail'in yaklaşık 2,5 aydır saldırdığı Gazze'de 53 bin ton bomba kullanarak soykırım gerçekleştirdiğini belirten Gürbüz, "Dünyanın gözü önünde yaklaşık 20 bin masumu katleden ve eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçu işleyen İsrail'in yaptığı zulme, işlediği soykırıma sessiz kalmamız mümkün değil. İsrail'in, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınların ve çocukların kanlarını dökmesinin hiçbir haklı sebebi olamaz. Gazzeli mazlumların arş-ı âlayı titreten feryatları yüreklerimizi dağlarken İsrail'in "zulm ile abad olanın ahiri berbat olur" gerçeği ile yüzleşecekleri günün geleceğini de biliyoruz. Çoğu çocuk ve kadın, 19 binden fazla masumun şehit edildiği, 1 milyondan fazla insanın evinden yuvasından edildiği bu vahşetin faillerini ve destekçilerini insanlığın vicdanına havale ediyoruz" dedi.

Trafik ışıklarındaki mesajın anlamının sembolik olduğu kadar önemli olduğuna işaret eden Başkan Gürbüz, "İlçemizdeki trafik ışıklarında bir düzenleme yaptık. Gazze'deki mazlumlara mesaj verirken İsrail'in zulmüne karşı da safımız belli olsun istedik" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Minibüs refüje çıktı: Alkollü sürücü yaralandı
Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı
40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı
İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye
Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı
Isparta’da 19 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mahkemede annesini öldüren babasına ’şok’ suçlamada bulundu
Isparta’da uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheliye adli işlem
Muhittin Böcek ek ifadesini verdi