Başkan Kotan: "Kendimiz üreterek tasarruf sağlıyoruz"

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlığı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlığı ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kotan, "Bu yıl 300 bin bitki üretimi gerçekleştirdik. Üretimin belediyemiz tarafından yapılması, dışarıdan alımlara kıyasla büyük bir tasarruf sağlıyor" dedi

Konyaaltı Belediyesi sürdürülebilir bir çevre ve tasarruf için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başkan Kotan, Park ve Bahçeler Müdürü Tuncay Ilgın ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı fidanlığı ziyaret etti. Fidanlıkta süs lahanası ve menekşe gibi mevsimlik çiçeklerin yanı sıra çelik alımı yöntemiyle begonvil, biberiye, taflan, pitos, lavanta, benjamin ve şeflera gibi bitkiler, Konyaaltı ilçesine bağlı parklar, yeşil alanlar, belediye merkez binası, hizmet binaları ve muhtarlıklarda kullanılıyor.

Minimum maliyet, maksimum verim

Fidanlıkta doğaya katkı sağlamak ve yeşil alanların sürdürebilirliğini desteklemek amacıyla çeşitli bitkilerin üretiminin gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Kotan, "Doğal güzelliklerin korunması ve arttırılması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sayede dışarıdan satın almadan önemli bir tasarruf sağlıyoruz. Fidanlığımızda üretilen bitkiler ilçe sakinlerine daha yeşil ve estetik bir çevre sunmada önemli bir rol sağlıyor. Sadece bitki yetiştirmiyoruz, aynı zamanda minimum maliyetle maksimum verim elde ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Manşetler

İskenderun’da ev yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Arsuz’da ot ve kamışlık alan yangını kontrol altına alındı
Arsuz’da devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
Adana’da tavana sıkışan güvercini itfaiye kurtardı
Mersin’de seyir halindeki hafif ticari araç alev alev yandı
Pazar alanında ölü bulundu, kimliği parmak izinden belirlendi
Kuytulcu olduğu öne sürülen iki kişi yol kesip otomobil durdurdu
Serik’te 3 gündür aranan alzaymır hastası yaşlı adam limon bahçesinde ölü bulundu
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında aralarında Alparslan Kuytul ve eşinin de olduğu 35 şüpheli tutuklandı
Antalya’da ilginç kaza: dükkana uçtu, önce gitti sonra helalleşmek için geri döndü