Başkan Sarıgeçili’den velilere sosyal medya uyarısı

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Sosyal medya kullanımı ailelerin kontrolünde olmalı. Sınırlı ve denetimli tutulmalıdır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, "Sosyal medya kullanımı ailelerin kontrolünde olmalı. Sınırlı ve denetimli tutulmalıdır" dedi.

Sarıgeçili, 2025-2026 eğitim öğretiminin ilk döneminin sona ermesinin ardından hem velileri hem de öğrencileri uyarıcı nitelikte açıklamalarda bulundu.

"Veliler çocuklarıyla vakit geçirmeli"

Sarıgeçili, velilerin çocuklarıyla vakit geçirmesi gerektiğini belirterek, "15 tatilde çocukları kendi başlarına bırakmamalıyız. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılmalıdır. Aileler çocuklarıyla birlikte gezip eğlenmelidir. Çocuklar tatil döneminde kitap okumalıdır" diye konuştu.

"Veliler empati yapmalı"

Sarıgeçili, velilerin çocuklarla empati yapması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Velilerimize buradan şunu söylüyorum: Çocuklarla empati yapsınlar. Kırık notlar olabilir ancak ikinci dönem daha iyisini yapabilirler. Çocuklara bu anlamda güven versinler ve motive etsinler. Bunu bir sorun olmaktan çıkarıp, velilerimizin çocuklarıyla konuşarak desteklemesi gerekir. İkinci dönemde bu olumsuzlukların düzeleceğini düşünüyorum."

"Sosyal medyayı engelleme çok zor"

Sarıgeçili, sosyal medya kullanımını engellemenin çok zor olabildiğine dikkat çekerek, "Ancak ailenin kontrolünde olmalıdır. Tüm dünyada şu an tartışılan bir konu ve sıkıntılarını görüp yaşıyoruz. Sosyal medya kullanımı ailelerimizin kontrolünde, sınırlı ve denetimli tutulmalıdır. Saat koymak yerine, çocuklarımızı tatmin edecek şekilde ve ailelerimizin denetiminde müsaade edilmelidir" dedi.

Sarıgeçili, 21 Ocak'ta "Hind Rajab'ın Sesi" filmini öğretmenlere ve ailelere ücretsiz olarak izlettireceklerini de söyledi.

Manşetler

Kazada uçuruma yuvarlanan cip hurdaya döndü: 1 ölü
Üst geçitte 4 araç birbirine girdi: 1 yaralı
Antalya’da elektrik trafosunda çıkan yangın kokuttu
Burdur’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı
’Dur’ ihtarına uymadı, yaşanan kovalamacının ardından yakalandı
Aksu’da zabıta ekiplerinden dilenci denetimi
Düştü diye ihbar ettiği babası bile düşmediğine ikna edemedi
Alara Çayı’nda kayıp genç için aramalar 11’inci gününde devam ediyor
Havuzda tesettür mayo yasağında site görevlisi tutuklandı
25 yaşındaki sürücünün hayatını kaybettiği feci kaza anı güvenlik kamerasında