Başkan Sarıyıldız: "Roman kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için görev ve sorumluluk almaya hazırız"

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'nun "Dünya Romanlar Günü" kapsamında düzenlediği etkinliğe katıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'nun "Dünya Romanlar Günü" kapsamında düzenlediği etkinliğe katıldı.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam'ın da yer aldığı etkinlikte vatandaşlara hitap eden Sarıyıldız, "Roman kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için görev ve sorumluluk almaya hazırız. Yaşadığınız her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun aşılması noktasında her zaman yanınızdayız. Belediyemizin imkanlarından her türlü faydalanmanızı sağlayacağız. Belediyemizin kapısı sizlere her daim açık olacak" dedi.

Toplumun bütün kesimlerinin, yönetimlerin imkanlarından eşit oranda faydalanması gerektiğine inandıklarının dile getiren Sarıyıldız, "Gençlerin, kadınların, işçilerin, emekçiler için her türlü dezavantajlı koşulların ortadan kalkması için emek sarf edecek olan ve Romanların Mersin'de en çok yaşadığı Akdeniz ilçesinde barışa, kardeşliğe ve eşitliğe imkan sunacak olan Akdeniz Belediyesinin bu dönemki yöneticileri olarak, bu güzel etkinliğe katkı sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mersin'de, özellikle niteliksel anlamda toplumun bütün kesimlerini yansıtan bir zenginlik ortamı bulunduğunu vurgulayan Sarıyıldız, Akdeniz ilçesinde de aynı zenginliğin bulunduğunu kaydetti.

Romanların belediyenin imkanlarından her türlü faydalanmalarını sağlayacaklarını dile getiren Sarıyıldız, "Akdeniz'in sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Akdeniz'de; barış ve kardeşlik içerisinde sorunlarımızı çözdüğümüz, problemleri bir araya gelerek dayanışarak hallettiğimiz bir dönem olsun. Akdeniz'i ve Mersin'i; Romanların, Türklerin, Arapların kardeşçe yaşadığı bir kent haline getirelim" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Adana’da raydan çıkan metro vagonu direğe çarptı
Osmaniye’de otomobil ile ticari araç çarpıştı: 6 yaralı
Dengesini kaybederek kayalıklardan düşen kadını ekipler kurtardı
Kumluca’da hortum seraları vurdu, 10 dönüm alan zarar gördü
Antalya-Konya karayolunda kar etkisini sürdürüyor
Antalya’nın yüksek kesimlerinde karla mücadele, sahilinde deniz keyfi
Osmaniye’de akaryakıt tankerinde çıkan yangın söndürüldü
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde taciz içerikli mesajlara meslekten ihraç
Kahramanmaraş’ta trafik kazaları: 2 yaralı
Adana’da yağmur hayatı felç etti: Dereler taştı, yollar göle döndü