Başkan Savaş: "Hatay’ın menfaati için çalışıyoruz"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Ülkemizin ve şehrimizin faydasına çalışmaya gayret ediyoruz" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Ülkemizin ve şehrimizin faydasına çalışmaya gayret ediyoruz" dedi.

Başkan Savaş, Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ve eşi Cheryl Flake'i konuk etti.

Antakya EXPO alanında gerçekleşen buluşmada Savaş, alanı ve EXPO'21 Hatay organizasyonunu Büyükelçi'ye anlattı.

Savaş, Medeniyetler Bahçesi temasıyla hayat bulan ve 2 milyon 150 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO'21 Hatay'ı tüm dünyaya barış gelsin diye yaptıklarını belirtti.

Lütfü Savaş konuşmasının devamında Hatay'ın menfaati için çalıştıklarını söyleyerek, "Ülkemizin ve şehrimizin faydasına çalışmaya gayret ediyoruz. Öyle olunca insanlar size politik gözle bakmıyor. Hatay'ın menfaati neyse onu yapıyoruz. Partilere göre davranmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Flake, Suriyeli sığınmacılar konusunda sarf edilen çabayı takdir ederek, "Sığınmacılar konusunda burada sarf ettiğiniz bütün eforlar bizi gerçekten çok etkiliyor. Popülasyonunuzun çok büyük bir kısmını mülteciler oluşturuyor. Ekonominin böyle olduğu bir dönemde sizin üzerinizde büyük bir yük olduğundan eminim" açıklamalarında bulundu.

Ziyaretin sonunda Başkan Lütfü Savaş, konuklarına Hatay'a özgü hediyeler takdim etti.

Manşetler

Pozantı-Adana istikameti tır devrilmesi nedeniyle trafiğe kapandı
Burdur merkezli 750 milyon liralık yasa dışı bahis operasyonu: 9 gözaltı
Otomobilin çarptığı avukat, cübbesi ile son yolculuğuna uğurlandı
Kozan’da bir haftalık denetimlerde 4 hükümlü yakalandı
Yol kenarındaki tabelaya çarpan motosikletli kask sayesinde hayata tutundu
İkametine yemek, nakliyeci, ambulans, cenaze aracının gönderilip 500 bin TL talep edilen dijital şantaj boyut değiştirdi
Burdur’da beton mikseri devrildi: 2 yaralı
Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu
Mersin’de derede mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı
Otomobilin çarptığı genç avukat hayatını kaybetti