Başkan Uysal, “Coğrafi işaretler, gençler için eğitim çalışması”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun çalışmalarının gençler için de eğitim çalışması olduğunu söyledi.  

YÜciTa Başkanı Prof. Dr. Tekelioğlu, Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Tekelioğlu, YÜciTA’nın Antalya 3. Uluslararası Coğrafi İşaretler Semineri bitiş bildirgesiyle 15 Ekim 2012’de kurulduğunu aktardı. YÜciTA’nın vizyonunun Türkiye’nin coğrafi işaretler alanında faaliyet gösteren en önemli sivil aktörü olmak şeklinde ortaya koyan Prof. Dr. Tekelioğlu, bu çerçevede, YÜciDER-Gİ adıyla bir yayın organına da artık sahip olduklarını aktardı.

Prof. Dr. Tekelioğlu, derginin amacının kamuoyunda coğrafi işaretlerle ilgili farkındalık yaratan, konu ile ilgili Türkiye ve başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası uygulama ve gelişmeleri yakından izleyen bir araştırma ve bilgi platformu oluşturmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tekelioğlu, “Başarının simgesi Sevgili Ümit Uysal’a özvarlığımız coğrafi işaretlere adanmış bir yaşamın anısı olarak” şeklinde imzaladığı dergi sayısını Başkan Uysal’a takdim etti. Başkan Uysal, ise ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Yaptığınız bu çalışmalar ülkemiz için çok önemli olmakla birlikte gençler için de bir eğitim çalışması” dedi.

Manşetler

Seyir halindeki otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı
Antalya’daki rüşvet ve yolsuzluk davasında tahliye edilen 3 sanık yeniden hakim karşısında
Burdur’da bıçaklı kavga: 5 yaralı
Antalya’da bayramda 43 uygulama noktasında 3 bin 217 personel görev başında
‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçtı: 230 bin lira ceza kesildi
Mahsur kalan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Osmaniye’de trafik kazası 1 ölü 3 yaralı
Kozan’da zabıta ekiplerinden bayram denetimi
Antalya’da 20 yaşındaki genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Reyhanlı’da konteyner alevlere teslim oldu