Boğaçayı açılışa hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. Bataklıktan muhteşem bir yaşam alanına dönüşen Boğaçayı, kartpostalları süsleyecek bir görünüme kavuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in vizyon projeleri arasında yer alan Boğaçayı Projesi kapsamında muhteşem bir rekreasyon çalışması gerçekleştirildi. Belediye şirketi ANTEPE’nin yürüttüğü rekreasyon çalışması ile Boğaçayı bambaşka bir görünüme büründü. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de proje alanını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaşam alanı oldu
Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıl ışıl aydınlatması ve yeni görüntüsüyle Boğaçayı, Antalya’nın yeni yaşam alanına dönüştü. Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı’nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam 1200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi’ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçay çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

2300 yeni ağaç
Çocuk oyun alanları, basket sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet düzenlendi. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi.

Gecesi de ışıl ışıl
Proje alanının kuzey batısında yer alan ağaçlık bölümden geçen dere ve çevresi ıslah edilerek, adeta bir mesire alanına dönüştü. Işıl ışıl aydınlatması ile Boğaçayı, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel oldu. Antalya’ya yakışır hale getirilen Boğaçayı, kentin marka değerine değer katacak ve turizm cazibesini de artıracak bir çekim merkezi oldu.

Çevreci proje
Her türlü afet ve taşkın riskine karşı önlem alınan projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin de önüne geçildi. Geçtiğimiz haftalarda yağan yüzyılın rekor yağışında Boğaçayı’nda herhangi bir taşkın yaşanmaması, projenin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. HABER MERKEZİ

Manşetler

Kahramanmaraş’ta ev yangını: 1 yaralı
Alman turistin kullandığı karavanla otomobil çarpıştı: 1’i ağır 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu: 977 parça sahte altın ele geçirildi
Motosikletle gelip, iş yeri sahibini başından vurup öldürdü
Antalya’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı
Antalya’da nitelikli dolandırıcılık suçundan 2 şahıs tutuklandı
Kahramanmaraş’ta silah kaçakçılığı operasyonunda 1 tutuklama
İskenderun’da ağaçta mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı
Motokurye kız çocuğuna çarptı, o anlar güvenlik kamerasında
Sera işçisi genç kadının şüpheli ölümünde 4 kişi gözaltına alındı