Boş arazi çöplüğe çevrildi: Atık yakılarak hem çevre hem hava kirleniyor

Adana'da boş araziye rastgele atılan atıkların yakılarak, hem çevrenin hem de havanın kirletilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Adana'da boş araziye rastgele atılan atıkların yakılarak, hem çevrenin hem de havanın kirletilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi Yılmaz Güney Bulvarı kenarındaki boş araziye bir süredir rastgele atık bırakılmaya başlandı. Kısa sürede bulvar kenarında atık tepeleri oluştu. Apartmanların hemen yanı başında herkesin gözü önünde bulvar kenarında çevre kirliliği oluştu. Ayrıca atıkların yakılmasıyla hava kirliliği de meydana geldi.

Vatandaşlar tepkili

Atıkların döküldüğü mahallede ikamet eden Remzi Eskisümer, bulvar kenarına atık atıldığını mezarlıktan dönerken fark ettiklerini belirterek, "Burada her gün ateş yakıyorlar. Hem görüntü kirliliğine hem de hava kirliliğine neden oluyor. Durumu bildirdik ama herhangi bir gelişme olmadı. Burası önceden yoktu, yakın zamanda dökülmüş. Birkaç gün önce de burada ateş yakmışlardı; hava simsiyah olmuş, her taraf dumanla kaplanmıştı" dedi.

Vatandaşlar bir an önce yetkililerce bulvar kenarına atık atılmasının ve ateş yakılmasının durdurulmasını istiyor.

Manşetler

Osmaniye’de iki grup arasında çıkan kavganın ardından ev yakıldı: 1 yaralı
Taksi şoförünü trafikte taciz eden sürücüye 180 bin lira ceza
Alev alan malzemeler depoya sıçramadan söndürüldü
Mersin’de site müdürü darbedildi, saldırı kameraya yansıdı
Manavgat’ta gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 52 tatilci taburcu edildi
Müstakil evde çıkan yangın bitişikteki evlere sıçramadan söndürüldü
Alanya’da tartışma cinayetle bitti: 1 ölü, 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
Dalgıç polisin dakikalarca süren mücadelesi sonuç verdi: Kalbi duran 8 yaşındaki çocuk hayata döndü
Burdur’da abartı egzoz kullanılan 2 araç trafikten men edildi
Manavgat’ta rafting yapmaya giden 52 yerli turist gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu