Bu balık araba sürüyor

Adana'da üniversite öğrencileri yapay zeka ile Japon balığına araba sürdürdü.

Adana'da üniversite öğrencileri yapay zeka ile Japon balığına araba sürdürdü. Öğrenciler hedeflerinin teknolojik araçlarla canlılar arasındaki iletişimi artırmak olduğunu söyledi.

Yapay zeka artık günümüzde her alanda kullanılıyor. Adana'daki Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri de teknolojik araçlarla canlılar arasındaki iletişimi arttırmak ve yapay zeka ile yapılabilecekleri göstermek amacıyla araba süren balık projesini hayata geçirdi.

Arabayı balık sürüyor

4.5 aylık süreçte yapılan projede oyuncak arabanın üzerine entegre edilen fanus içerisindeki Japon balığı sensörlerle izleniyor ve balığın hareketlerine göre sensörler devreye girip araç o yönde hareket ediyor.

"Amaç, yapay zeka ile neler yapıldığını göstermek"

Proje hakkında İhlas Haber Ajansı'na konuşan Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Musa Malkoç, yapay zekanın hayatın her alanına entegre olduğunu belirterek, "Biz bu projeyi yapay zeka algoritmalarını kullanarak hayatımızın her noktasında sınırların olmadığını göstermek istedik. Buradaki amaç balığa arabayı sürdürmekten ziyade yapay zeka ile neler yapabileceğimizi göstermek. Bu teknolojiyi kullanarak bir balık araba sürebiliyorsa, insanlar çok daha fazla şeyler yapar. Biz bu projeyi giriş dersi olarak 4.5 aylık bir süreçte yaptık" ifadelerini kullandı.

"Yarışmalara katılacağız"

Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Volkan Kıvanç ise yarışmalara katılmak istediklerini belirterek, "Bu projemizin amaçlarından bir tanesi ileride yapabileceğimiz projelerin temel taşını oluşturmaktı. Sensörler balığı tanıyor, balık hangi yöne giderse motorlar o yöne doğru çalışıp aracı hareket ettiriyor. Bu projeyle yarışmalara da katılmayı planlıyoruz" dedi.

Manşetler

Kazayı atlatan sürücünün ilk sözü "Dayı öyle yola çıkılır mı" oldu
Antakya’da şantiye içerisinde malzemeler alevlere teslim oldu
Antalya’da tır devrildi: Durakta bekleyen 2 kişi hayatını kaybetti
17 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan şahıs Isparta’da yakalandı
Ağabeyine çarptıktan sonra aracıyla çukura uçan sürücü tutuklandı
Motosikletin çarptığı yaya ağır yaralandı
Adana’da atık yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı
Mersin’deki traktörlerin çarpıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Böcek korkusuyla balkon duvarının üzerine çıkan kadın, ölümle burun buruna geldi
Adana’da yolcu otobüsü alt geçit duvarına çarptı: 11 yaralı