‘Bu şehrin taşı toprağı da, kuzusu kurdu da bize emanet’ diyen başkandan, bin 900 rakımda ölümü bekleyen katıra şefkat eli

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve yardıma muhtaç olduğu görülen bin 900 rakımdaki katırı bularak koruma altına aldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve yardıma muhtaç olduğu görülen bin 900 rakımdaki katırı bularak koruma altına aldı. Başkan Öntürk'ün, "Bu şehrin taşı toprağı da, kuzusu kurdu da bize emanet" sözleriyle hayvana ulaşılacağını söylemesiyse takdir topladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşlarla bire bir irtibat sağladığı sosyal medya hesapları ve ihbar hatlarına gelen her türlü talebi değerlendirerek sorunlara süratle müdahale ediyor. HBB Başkanı Mehmet Öntürk'ün sosyal medya hesabına atılan bir mesajla ayağı kırık ve tırnağı uzamış bir katırın yaşam mücadelesi verdiğini öğrenen ekipler, harekete geçerek günler süren arama çalışmalarının sonucunda hayvana ulaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüyle HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 1900 metre rakımlı Radar mevkiinde yaşam mücadelesi veren katırın ilk tedavisini uzman veterinerler eşliğinde yaptı. Büyükşehirin uzman ekipleri, katırın tırnağını keserken kırık olduğu tespit edilen ayağı da bandajlayarak tedavisine devam edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne hayvanı teslim etti. Başkan Öntürk'ün sosyal medya hesabından "Bu şehrin taşı, toprağı da kuzusu, kurdu da bize emanet" sözleri takdir topladı.

Manşetler

Hasta taşıyan ambulansla otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Hatay’da hapis cezasıyla aranan 4 kişi yakalandı
İskenderun’da fuhuş operasyonu: 3 kişi hakkında işlem yapıldı
Kahramanmaraş’ta son bir haftada 31 tutuklama
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs tutuklandı
Antalya’da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
Motosiklet kavşağa kontrolsüz girerek otomobile çarptı: 1’i ağır 2 yaralı
Alanya’da çarpışan araba alev topuna döndü
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs adliyeye sevk edildi
Mersin’de aranan 502 şahıs yakalandı, 115’i cezaevine gönderildi