Buğday ekimi tamamlandı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından Yamansaz’da, 45 dönümlük alanda başladığı buğday ekimini tamamladı.

Muratpaşa Belediyesi covid-19 salgının neden olabileceği gıda sıkıntısına ve tarımsal üretimin devamlığına dikkat çekmek için kendisine ait boş parselleri, parkları tarlaya çevirerek nisan ayında başladığı tarımsal üretim çalışmaları buğdayla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle nisan ayında ektiği mısırların ekim ayında hasadını gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, 12 bin 700 kilogramı bulan ürünü un haline getirip ilçe sakinleriyle paylaştı.

Mısırın ardından Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 35 bin nüfusuyla Antalya’nın en kalabalık mahallelerinden Güzeloba’nın Yamansaz bölgesinde 45 dönüm alanda buğday tarımına başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ekim öncesi alanı traktörlerle sürdü, taşları temizledi, gübreledi. Toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından başlayan tohum ekim çalışmaları da sona erdi. 

ÜRETİYORUZ, PAYLAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Uysal, burada esas amacın şehirleşmiş bölgelerde dahi tarım yapıldığını göstermek olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Pandemi koşullarında yaşıyoruz. Bu süreçte alacağımız önlemlerden biri de gıda üretimine önem vermek ve olabildiğince mevcut olanaklar içerisinde üretim yapmak. Muratpaşa’mızda bunu gerçekleştiriyor ve ürettiğimiz ürünleri komşularımızla paylaşıyoruz” diye konuştu.  Haber Merkezi

Manşetler

Eski eşini eşarbı ve yastıkla boğan sanık: "Yastıkla yüzünü kapattım, öldüğünü anladım"
Caminin sadaka kutusundan 200 lira çalan şahıs yakalandı, çaldığı parayı ödedi
Birini satın aldı, diğerini çaldı: O anlar kamerada
Samandağ’da şarampole devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı
Adana’da 5 döner yiyip hesap ödemeden gittiler
Adana’da sokak ortasında kavga: Polis havaya ateş açtı
Uyuşturucu firarisi 22 hükümlü yakalandı
Mersin’de tarihi eser operasyonu: Tevrat ve el yazması eser ele geçirildi
Önlem alınmadan yola dökülen toprak yığını gece karanlığında kazaya neden oldu
Hatay’da 37 kaçak göçmen yakalandı