Burdur’da hobi olarak başladığı ahşap ustalığına belediyenin atölyesinde devam ediyor

Burdur'un Kızılkaya ilçesinde hobisini işi haline getiren ahşap ustası, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya çalışıyor.

Burdur'un Kızılkaya ilçesinde hobisini işi haline getiren ahşap ustası, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya çalışıyor.

Kızılkaya ilçesinde yaşayan ahşap ustası Hikmet Çalışkan 3 yıldır hobi olarak maket araçlar yapıyor. Evinde yaptığı hobisini şimdilerde Kızılkaya İlçe Belediye Başkanı İlkay Güngör'ün desteğiyle belediye atölyesinde gerçekleştiriyor. Aynı zamanda belediye personeli olan Çalışkan ortalama 1 günde araba maketlerini bitirerek sanatına devam ediyor.

"Belediye başkanımız tarafından çeşitli ziyaretlerde hediyelik olarak götürülüyor"

Yaptığı ürünlerin sadece maket değil, aynı zamanda "büyüklere oyuncak" olarak görüldüğünü kaydeden Çalışkan, "Araba, kamyon, uçak, helikopter ve gemi gibi pek çok farklı modeli tamamen el işçiliğiyle üretiyorum, çalışmalarımda boya kullanmıyorum. Ahşap parçalar doğal yağlarla zeytinyağı, çörek otu yağı gibi yağlarla koruyor ve parlatılıyorum. Maketler evlerin ve ofislerin vitrinlerini süslüyor, belediye başkanımız tarafından çeşitli ziyaretlerde hediyelik olarak götürülüyor. Bu özel el sanatlarının zaman zaman yurt dışına da ulaştığı oluyor" dedi.

"Bir günde el emeği bir maket"

Bir kamyon ya da araba maketini en fazla bir günde tamamladığını belirten Çalışkan, "Ben bunu bir işten çok hobi olarak yapıyorum, gidebildiği yere kadar devam edeceğim. Küçük yaşlardan bu yana maket yapmaya olan ilgim belediye atölyesinde profesyonel bir noktaya taşındı. Küçüklüğümden kendi imkanlarımla kumandalı arabalar yapardım. Demirden ve tahtadan oyuncuklarla uğraşırdım. Şimdilerde ise hem geleneksel el sanatlarını yaşatıyorum hem de ilçeye özgü hediyelik ürünler kazandırıyor" şeklinde konuştu.

Manşetler

Dolapta yakalanan hırsızdan polislere: "Maşallah ne oldu şimdi?"
Bucak Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde feci görüntüler
Kahramanmaraş’ta silahlı saldırı: 1 yaralı
Isparta’da feci kaza nişanlı çifti hayattan kopardı
Isparta-Antalya kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Antalya’da evde ölü bulunan gencin teyzesinden yürek yakan ağıt: "Dayanamam ben, içim yanıyor"
Cinayetle biten kavgada hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
Burdur’da 2 genç tanımadığı bir kişi tarafından bıçaklandı
Bayram günü yangın afetini yaşadılar
Göç yolundaki leyleklere av tüfeğiyle ateş ettiler