Büyük ak balıkçılı kalbinden vurdular

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Mileyha Sulak Alanı'nda av tüfeğiyle vurularak yaralanmış halde bulunan büyük ak balıkçıl kurtarılamadı.

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Mileyha Sulak Alanı'nda av tüfeğiyle vurularak yaralanmış halde bulunan büyük ak balıkçıl kurtarılamadı.

Kuşların göç duraklarından biri olan Mileyha Sulak Alanı'nda devriye gezen polis ekipleri, kumsalda uçamayan bir kuşu fark etti. Yaralı olduğu için uçamadığı anlaşılan kuşun, büyük ak balıkçıl olduğu belirlendi. Av tüfeğiyle vurulan kuş, polis ekipleri tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tedavi altına alınan büyük ak balıkçılın kurtarılamadığı öğrenildi.

Yaralı büyük ak balıkçıla müdahale eden Hatay Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü Veteriner Hekimi İsmail Eminoğlu, "Ateşli silahla vurulması sonucu kalbe isabet eden bir adet saçma sebebiyle ölüm gerçekleşmiştir. Kuşun biri kalbinde diğeri boynunda olmak üzere vücudunda toplam 8 adet saçma röntgen görüntülemesinde tespit edildi. Sol kanadında ve sağ ayağında da kırıklar tespit edildi" dedi.

Manşetler

Alanya’da Oba çayı taştı, caddeler sular altında kaldı
Otomobil yayalara çarptı: 3 yaralı
Yine aynı yer: 4 öğretmene mezar olan Tırtat mevkiinde kayalar düşmeye devam ediyor
Çukura düşen motosikletli, otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu
Mersin’de sağanak yağmur etkili oluyor
Antalya’da yağışlı havada kaza ucuz atlatıldı
Kontrolden çıkan lüks otomobil refüje çarptı: 1 yaralı
Antalya Havalimanı’nda korkutan kaza ucuz atlatıldı
Burdur’da son 1 haftada 12 bin 272 araç ve sürücüsü sorgulandı
Antalya’da 1 haftada milyonlarca kaçak ürün ele geçirildi, 5 şahıs tutuklandı