Büyükşehir Belediye Meclisinde "Türkkan" tartışması

İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in, Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden

İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in, Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden

ve daha sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfi Türkkan ile ilgili tartışma Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne de sıçradı. MHP'li Cemal Demirdağ, Türkkan'ı kınarken, İyi Parti'li Recai Mercimek ise "Şehitler başımızın tacıdır, gereken yapılmıştır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, katipler Firdevs Cingözler ve Zafer Koç'un divanda yerini almasıyla başladı.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, şehitlere minnet borcu bulunduğunu belirterek, "Lütfü Türkkan'a yazıklar olsun, Türkkan'ı kınıyorum, milletvekilliğinden derhal istifa etmelidir" dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek de Demirdağ'a cevap verdi. Mercimek, Türkkan olayında gerekenin yapıldığını ifade ederek, "Şehitlere yapılan bir suçun yanında olamayız. Bu konuda gereken yapılmıştır. Şehitler başımızın tacıdır" diye cevap verdi.

Toplam 48 maddeden oluşan meclis gündeminin birinci maddesi komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis çalışmalarına yarın saat 14.00'te devam edecek.

Manşetler

Duvar saatlerinden 48 kilodan fazla uyuşturucu çıktı: 4 tutuklama
Boşanma aşamasındaki eşini defalarca bıçaklayan koca tutuklandı
Av dönüşü arkadaşının ölümüne neden olan sanık 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliye edildi
Antalya’da ağaçtan inemeyen kedi vinç yardımıyla kurtarıldı
Devrilen kamyon hurdaya döndü, sıkışan sürücü kurtarıldı
Isparta’da 10 bin kullanımlık sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama
Sabah süt sağmaya inmişti, elektrik akımından hayatını kaybetti
Manavgat’ta 2 kilo kubar esrar ve 130 kök kenevir ele geçirildi
Gazipaşa’da 145 karton kaçak sigara ele geçirildi
Sıcaktan bunalan çocuklar canlarını hiçe saydı: "Boğulursak vebali belediyenin üzerine olsun"