Büyükşehir Belediyesi, Gönüllüler Günü’nü gençlerle kutladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü genç gönüllülerle kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü genç gönüllülerle kutladı. Gönüllülüğün gücünü paylaşmak, yaşatmak ve arttırmak için bir araya gelen gençler, sergiler, dans gösterileri, workshoplar, hediye çekilişleri ile keyifli bir gün geçirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Genç Antalya Gönüllüleri iş birliği ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Dünya Gönüllüler Günü buluşmasına gençler akın etti. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gönüllülüğün gücünü paylaşmak, yaşatmak ve arttırmak için bir araya gelen gençler eğlenceli etkinliklerle gönüllüler gününü doyasıya kutladı. Gençler konserlerle eğlenirken, dans gösterilerini ilgiyle takip etti. Fotoğraf sergisi, oyun etkinlik alanları, öğrenci toplulukları ve STK stantlarının yer aldığı buluşmada sürpriz hediye çekilişi de yapıldı. En fazla katılım sağlayan öğrenci topluluklarına ise Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Eğitim Kampı hediye etti.

"Gençlerimizin yanındayız"

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nilüfer Deveci yaptığı konuşmada, "Gönüllüğün toplumumuzdaki yerini bir kez daha yüceltmek için, siz gönüllü gençlerimizin emeğini takdir etmek için bir araya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, "Ben bu şehri gençlerle beraber yöneteceğim" demişti. Geleceğimiz dediğimiz gençleri bu günden güçlendirmek ve desteklemek için her zaman gençlerimizin yanında olacağız. Gençlerimiz varsa umut var gençler varsa aydınlık yarınlar var" dedi.

Gönüllülüğe davet

Bu yıl düzenlenen gönüllü buluşmasına rekor katılımın olduğunu belirten Genç Antalya Gönüllüleri Lideri Damla Taştepe, "Hep beraber gönüllü olmanın heyecanını ve mutluluğunu burada yaşıyoruz. Gönüllülük çok güzel bir sorumluluk. Hem kendimize hem de çevremize insanlara faydamız oluyor. Herkesi gönüllü olmaya aramıza davet ediyoruz" diye konuştu.

Gönüllü buluşmalarının çok faydalı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi AFRO Antalya Topluluğu Başkanı Gabriel Belandeto, "Bu programı desteklediği için Büyükşehir Belediye Başkanına çok teşekkür ederim. Gençler için yaptıkları işler çok faydalı ve iyi" dedi.

Manşetler

Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi
Suda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı
Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi