Büyükşehir Belediyesi Kızılırmak üst geçidini tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kızılırmak Caddesi üzerindeki inşasını tamamladığı yaya üst geçidi hizmet vermeye başladı. Yolun karşısına geçmekte güçlük çeken vatandaşlar yeni üst geçitle rahat bir nefes alacak.

Büyükşehir Belediyesi, karşıdan karşıya geçişlerde yaya ölümlerinin yaşandığı Kızılırmak Caddesi üzerinde başlattığı yürüyen merdivenli ve asansörlü yaya üst geçidi inşaatını tamamlayarak hizmete açtı. Son rötuşları yapılan üst geçit, Kızılarık ile Konuksever mahallelerini de birbirine bağlayarak, vatandaşların güvenli geçişini sağlıyor.

KAZALARA ÖNLEM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaya ölümlerinin yaşandığı kentin en işlek yollarından Kızılırmak Caddesi’nde yayaların kontrolsüz geçişine engel olmak için Ocak ayında orta refüjde tel çit çalışması yapmıştı. Yayaların güvenli geçişi için tedbirleri arttıran Büyükşehir Belediyesi, ardından caddeye yürüyen merdivenli üst geçit inşa etti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan yaya üst geçitte 4 adet yürüyen merdiven ile engelli ve yaşlı vatandaşlar için iki asansör hizmet veriyor.

İKİ MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Kızılarık Mahalle Muhtarı Murat Kılınç, üst geçidin üzücü olayların yaşanmasına engel olacağını ifade etti. Kılınç “Üst geçit Kızılarık ile Konuksever mahalleleri arasında yayalar için güvenli geçiş yapacak. Özellikle Konuksever Mahallesi’ndeki Cumartesi Pazarı’na giden vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e ve tüm çalışanlara teşekkür ederim” dedi.  Haber Merkezi

Manşetler

Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü
Ceyhan Nehri’nde kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cansız bedeni 3 kilometre ileride bulundu
Su arızasını gidermeye çalışan muhtar kayalıklardan düştü
Alanya’da otelde arızalı asansörü kontrol ederken yaralanan teknik personel, 40 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Ormanlık alanda mahsur kalan alzheimer hastası kurtarıldı
Beton blokta uzandı, dengesini kaybedip merdivenlere düştü