Büyükşehir Belediyesi’nin online çalıştayları sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MAtchUP projesi kapsamında “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Çalıştayda engelli bireylerin hizmet ve uygulamalara erişilebilirliğinin sağlanması ve artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.  

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla Büyükşehir Belediyeleri, MAtchUP Şehirler Ağı Katılımcı Belediyeler, Antalya İlçe Belediyeleri, akademisyenler ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katılımıyla “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” düzenlendi.

ÇALIŞMALAR İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLACAK

Çalıştayda, engelli bireylerin kentsel mekânda ya da sanal ortamda, kentsel hizmetlere ve uygulamalara erişilebilirliğinin sağlanması ve artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Tüm bu alanlarda engelleri ortadan kaldırmak için, düzenlenen çalıştayda ortaya konan görüşlerin yapılacak çalışmalarda yol gösterici olması bekleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM ÇÖZÜMLERİ

Çalıştayda; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdür Vekili Güliz Yaman, hazırlıklarına başlanan “Sürdürülebilir Kent İçi Hareketlilik Planı”nda yer alacak “Sürdürülebilir Ulaşım Çözümleri” ile kentte herkes için erişilebilir, emniyetli, güvenli ulaşım türlerinin arttırılması ve kent halkının yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin planlanlandığını anlattı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise, “Engelli Erişilebilirlik Çözümleri” için tüm yerel yönetimlerle işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Haber Merkezi

Manşetler

Kozan’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 17 yaralı
Antalya’da yangın faciası: 5’i çocuk, 6 ölü
Eski eşinin yanındaki şahsı öldürdü, eşini yaraladı
Bayram yolunda feci kaza: Otomobiller kafa kafaya çarpıştı, 7 kişi yaralandı
Eğirdir’de 3 aracın karıştığı kazada 8 kişi yaralandı
Seyir halindeki otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı
Antalya’daki rüşvet ve yolsuzluk davasında tahliye edilen 3 sanık yeniden hakim karşısında
Burdur’da bıçaklı kavga: 5 yaralı
Antalya’da bayramda 43 uygulama noktasında 3 bin 217 personel görev başında
‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçtı: 230 bin lira ceza kesildi