Büyükşehir’de en düşük maaş sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira oldu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, personel toplantısı ile 2024-2025 yılı işçi maaşlarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, personel toplantısı ile 2024-2025 yılı işçi maaşlarını açıkladı. Başkan Karalar, belediyenin personeline yüzde 110 oranında zam yaptıklarını belirterek, en düşük işçi maaşının, sosyal haklarla birlikte 32 bin 306 lira olduğunu duyurdu.

Başkan Zeydan Karalar, Merkez Park Amfi Tiyatro'da belediye çalışanlarıyla bir araya geldi, işçiye verilecek maaşı açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ve ASKİ Personel A.Ş. ile DİSK Genel-İş ve Türk-İş'e bağlı Demiryolu İş Sendikası arasında imzalanan iki yıllık sözleşme çerçevesinde en düşük işçi maaşı sosyal haklar dahil 32 bin 306 liraya yükseldi.

Başkan Zeydan Karalar'ın açıkladığı rakam, işçiler tarafından sevinç ve mutlulukla karşılandı.

Önümüzdeki dönemde, vatandaşa hizmetin artarak devam edeceğini, hizmet kalitesinin de çalışanların alın teriyle birlikte çoğalacağını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, tüm işçi-emekçi personele çalışmalarında başarı diledi.

2024 ile 2025 yıllarını kapsayacak olan sözleşmede işçiye, ilk yıl için yüzde 110 zam, ikinci yıl için de TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı artı yüzde 3 refah payı verilecek.

Manşetler

Osmaniye’de dağdan kopan kayalar köy yollarını ulaşıma kapattı
Hacı oldu, hayatını kaybetti
Kaybolan balıkçı için arama çalışmalarına yarın devam edilecek
Erdemli’de 4 otomobil birbirine girdi: 1 yaralı
Serik’te bahçe evinde ve ağılında yangin
Yolun karşısına geçmek isteyen 13 yaşındaki çocuk kazada hayatını kaybetti
Yol verme yüzünden tartıştığı taksiciyi takip edip bıçakladı: O anlar kamerada
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheliye işlem
Mersin’de kayıp şahıstan 3 gündür haber yok
Bayram ziyaretinden dönen 16 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası ortaya çıktı