Büyükşehir’den kömür satıcıları ve seralara sıkı denetim

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın hava kalitesinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacı ile katı yakıt satıcılarına ve seralara denetimler yapıyor. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri 270 sera ve katı yakıt satış noktasında denetim gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehri Belediyesi, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da kullanılan yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nda belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarını belirlemek için denetimler yapıyor. Havaların soğumasıyla, kömür kamyonları, kömür satış yerleri, konut, sera, küçük işletmeler ve katı yakıt satıcılarına yönelik denetimler sıkılaştırıldı.

270 NOKTADA DENETİM

Çevre Sağlığı ekipleri, Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alınırken, gezici ekipler de 270 katı yakıt satış noktası ve seraya denetim gerçekleştirdi. Satılan kömürlerin kriterlere uygunluk belgesi olup olmadığı kontrol ediliyor.

16 BİN TON KÖMÜR DENETLENDİ

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya'ya kömür getiren 548 tır ve kamyonu il girişinde denetledi. TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olunan Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı'nda 16 bin 523 ton kömür analize tabi tutuldu. Kalite yönetmeliğine aykırı olan yaklaşık 638 ton kömür il dışına çıkarıldı.

BELGESİ OLMAYAN KÖMÜRLERİ ALMAYIN

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların daha kaliteli hava solumaları için Büyükşehir Belediyesi uygunluk belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda uyarıda bulundu. Haber Merkezi

Manşetler

Dereye uçan otomobil suyla doldu, boğulma tehlikesi geçiren sürücüyü vatandaşlar kurtardı
Antalya’da korkutan hortum karaya ulaşmadan kayboldu
Antalya’da 4 araçlı zincirleme kaza: Araçta sıkışan yolcu itfaiye ekiplerince çıkartıldı
Hurdaya dönen araçtan burnu kanamadan çıkan doktor: "Verilmiş sadakam varmış"
Akıl almaz kaza: Otomobil prefabrik iş yerlerinin içinden geçti
Lüks otomobil seraya daldı aynı noktada 3 günde ikinci kaza: 4 yaralı
Dönüş yasağına uymayan otomobile motosiklet çarptı: 2 yaralı
Antalya’da yangın faciası sera işçisi anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti
Bayram namazı yolunda kaza: Araç dereye uçtu, 1 kişi hayatını kaybetti
Kozan’da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 17 yaralı