Büyükşehir’den modern hayvan barınağı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Döşemealtı Kirişçiler Mahallesi’nde Avrupa Standartlarında modern bir Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’ya modern bir Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi kazandırma için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı Kirişçiler Mahallesi’nde tahsisi alınan 84 bin metrekare alan üzerine Avrupa standartlarında örnek bir Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edecek.

MODERN BAKIMEVİ

Modern ve yüksek standartlara sahip olması planlanan merkezde birbirinden bağımsız kedi ve köpek barınakları, yavrulu anne bölümleri, sahipsiz at ve eşekler için padok, klinik bölümü, operasyon öncesi kafesler, köpek oyun parkı, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, idari binalar, ameliyathaneler, ameliyat sonrası bakım bölümleri, rezerv alanı, yem ve mama deposu gibi bölümler yer alacak.

YERDEN ISITMALI

Teknik ve hijyenik şartları yüksek, modern tesiste barınakların çeşitli bölümleri yerden ısıtmalı ve havalandırmalı olacak. Tesiste güvenlik kamera sistemleri de yer alacak. Hayvansever derneklerinin de destek verdiği proje Türkiye’ye örnek olacak.

HER TÜRLÜ AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Sokak hayvanlarının iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmesi onların en tabi hakkı. Yeni yapacağımız Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde onların rahat edebilmesi için her türlü ayrıntıyı düşündük. Son derece modern bir merkezi Antalyamıza kazandıracağız” dedi. Haber Merkezi

Manşetler

Uzaklaştırma kararını duyan yaşlı adam evi yakmaya çalıştı, karısı 10’uncu kez şikayetçi oldu
Antalya’da üç ilçede kaçak tütün operasyonu: 785 kilogram tütün ele geçirildi
Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi
Acil servis önünde yaşanan kavga paniğe neden oldu
Arsuz’da kazan dairesi yangını binaya sıçramadan söndürüldü
‘Sazan Sarmalı’ dolandırıcılığı kuyumcuların hesaplarını bloke ettiriyor
Alanya’da gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı