Büyükşehir’den Serik altyapısına 30 milyon TL yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik'te 12 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı imalatı yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik'te 12 kilometrelik yeni kanalizasyon hattı imalatı yapıyor. 7 kilometrelik kısmı tamamlanan projenin yatırım maliyeti 30 milyon TL.

ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Serik ilçesi muhtelif kanalizasyon şebekesi yapım işi projesi kapsamında Gedik, Kadriye, Belek, Karadayı ve Boğazkent mahallelerinde 12 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı döşeniyor. Projenin tamamlanmasıyla koku sorununa kalıcı çözüm bulunacak. Mahalle sakinlerinin kanayan yarası olan su baskını ve fosseptik tıkanmaları da tamamen ortadan kalkacak.

"Kanayan yaramızdı"

Yaklaşık 7 yıldır Serik'te ikamet eden Ali Yılmaz çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her yağmur yağdığında su baskınları ve foseptik tıkanmaları gibi ciddi sorunlar yaşıyorduk. Bu, bizim kanayan yaramızdı" dedi.

20 yıllık sorun

Kadriye Mahallesi sakinlerinden Hülya Hanım ise; "20 yıldır altyapı eksikliği nedeniyle yoğun koku problemi yaşıyorduk. Her yağmurda foseptik çukurları taşar, pis sular evlere dolardı. Karşıdan karşıya geçmek bile zorlaşırdı. Büyükşehir'in titiz çalışmasıyla bu sorunlar nihayet sona erecek. Turizm bölgesinde olmamız, altyapının önemini daha da artırıyor" diye konuştu.

Manşetler

Adana’da 115 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
AFAD’dan Eğirdir’de kaya düşmesi sonrası heyelan incelemesi
İbanını kullandırıp hapis cezası alan Özlem, gözyaşlarıyla teslim oldu
"Kedi bile zor girer" denilen pencereden girdi, sadece iPhone’ları çaldı
Mersin’de zehir tacirlerine şafak operasyonu: 43 gözaltı, 448 bin sentetik hap ele geçirildi
Suç makinası hırsızlar telefon sinyali takip edilerek yakalandılar
Hasta taşıyan ambulansla otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Hatay’da hapis cezasıyla aranan 4 kişi yakalandı
İskenderun’da fuhuş operasyonu: 3 kişi hakkında işlem yapıldı
Kahramanmaraş’ta son bir haftada 31 tutuklama