Büyükşehir’in üreticiye her alanda desteği sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefi ile çıktığı yolda Antalyalı üreticilerle işbirliği içerisinde planlı ve sürdürülebilir tarım için çalışmaya devam ediyor. 

ntalya için tarımın en önemli sektörlerden biri olduğu bilinciyle hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm imkanlarını seferber ederek üreticinin yanında yer alıyor. Yerelden kalkınma modeliyle kooperatifçiliği destekleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, kurulacak “yerel ürün satış alanları” ile ürünlerin satışı noktasında da üreticiye destek vermeye hazırlanıyor.

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ BULUŞTURULACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı yerel ürün satış alanlarıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve ilçe ziraat odalarına üye üreticilerin ürettikleri gıda ve ihtiyaç maddelerinin tüketiciyle buluşturulması, üreticinin desteklenmesi hedefleniyor. Bu konuda kooperatif ve üreticilerin görüş ve önerileri alınıyor. İlki Korkuteli’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kırsal Kalkınma Kooperatifçilik Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri ve kooperatif başkanları bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

KUMLUCA VE FİNİKE’DE TOPLANTI

Kumluca ve Finike’de de ilçeleri tarımsal alanda kalkındırmak amacıyla açılacak satış alanları konusunda bilgilendirme yapıldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantılara Kumluca Ziraat Odası, Kumluca, Yeni Kışla, Adrasan ve Karacaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Finike Akçaalan, Yalnız, Arif, Dağbağ, Boldağ, Gökbük ve Yazır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi temsilcileri katıldı.  

ÜRETİCİNİN ÖNERİLERİ DİNLENECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Kooperatifçilik Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde farklı ilçelerde de toplantılar düzenlenecek. Toplantılarda tarımsal üretimde önemli bir yere sahip kooperatiflerin temsilcilerinin “yerel ürün satış alanları” konusundaki önerileri dinlenecek.  Haber Merkezi

Manşetler

Bayram yolunda feci kaza: Otomobiller kafa kafaya çarpıştı, 7 kişi yaralandı
Eğirdir’de 3 aracın karıştığı kazada 8 kişi yaralandı
Seyir halindeki otomobil dereye uçtu, sürücü yaralandı
Antalya’daki rüşvet ve yolsuzluk davasında tahliye edilen 3 sanık yeniden hakim karşısında
Burdur’da bıçaklı kavga: 5 yaralı
Antalya’da bayramda 43 uygulama noktasında 3 bin 217 personel görev başında
‘Dur’ ihtarına uymayıp kaçtı: 230 bin lira ceza kesildi
Mahsur kalan köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Osmaniye’de trafik kazası 1 ölü 3 yaralı
Kozan’da zabıta ekiplerinden bayram denetimi