Buz tutan Eğirdir Gölü üzerinde tavla keyfi yaptılar

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Isparta'daki Eğirdir Gölü buz tuttu.

Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Isparta'daki Eğirdir Gölü buz tuttu. Vatandaşlar buz tutan gölün üzerinde tavla oynayıp çay içti.

Eğirdir'de son dönemde etkili olan ve özellikle gece saatlerinde sıfırın altına inen soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıcaklığın gündüz eksi 2 ila 7, gece ise eksi 11'e kadar düştüğü ilçenin turistik merkezlerinden Eğirdir Gölü'nde Abdurrahman Sinap ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse buz tutan göl üzerinde tavla oynayıp çay içtiler.

Eğirdir Limanında yaklaşık 15-20 santim kalınlığı üzerindeki göl üzerine çıkıp tavla oynadıklarını belirten Abdurrahman Sinap, "29 Ocak 2022 Cumartesi günü Eğirdir Gölü buz tuttu. Buzumuzun kalınlığı 20 santim. Harika bir görüntü. Doğal bir güzellik. Allah'ın verdiği bir nimet. Gölün üzerinde tavla oynuyoruz" dedi.

Gölün buz tutmasını fırsat bilen ve hafta sonu olması dolayısıyla Eğirdir Altınkum plajında da vatandaşların buz tutan gölün üzerine çıktıkları gözlemlendi.

Manşetler

Kontrolden çıkan motosiklet tırın altına girdi, sürücü hayatını kaybetti
Adana’da köprüye NATO protestosu için pankart asan şahıs gözaltına alındı
Kozan Adliyesi önünde silahlı kavga: 2 yaralı
Seyir halindeki otomobil alev aldı, ilk müdahale orman işletme personelinden geldi
Oğlak otlatmaya çıktıktan sonra kaybolan kadın, volkanik arazide aranıyor
Mersin’deki tır kazasında can kaybı 2’ye yükseldi
İnşaat malzemelerinin bulunduğu baraka alevlere teslim oldu
Mersin’de minibüs ile vinç çarpıştı: 1 yaralı
Mersin’de tırlar kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yolcu minibüsünün yaya geçidinde çarptığı genç kız öldü