Çanakkale savaş malzemeleri sergisi yoğun ilgi görüyor

Osmaniye Belediyesi organizasyonunda Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Osmaniye Belediyesi organizasyonunda Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Bir alışveriş merkezinin zemin katında vatandaşları ağırlayan sergi deki 26 stantta 1 temsili şehitlik, 1 siper canlandırması, 26 adet anlatım panosu ile yaklaşık bin adet savaş objeleri yer alıyor. Ziyaretçilerini şanlı Türk tarihinde yolculuğa çıkaran sergi ilgi görüyor. Türk Milleti'nin Çanakkale'de kazandığı destanlaşan mücadelesini gelecek nesillere taşımak amacıyla Osmaniye Belediyesi öncülüğünde açılan sergi yarıyıl tatiliyle birlikte öğrencilerinde uğrak noktası haline geldi.

Belediyenin daveti ve destekleriyle Osmaniye'de bulunduklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ali Murat Kalegil, "Osmaniye, tarihine ve bayrağına çok hassas olan bir şehir. Bu hassasiyeti, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak adına çocuklarını özellikle getiren ailelerden daha net görebiliyoruz. Sergimize yoğun ilgi gösteren Osmaniyeli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, burada olmamızı sağlayan Belediye Başkanı Kadir Kara ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Tüm herkesi Çanakkale ruhunu yaşamak adına sergimize davet ediyorum" İfadelerini kullandı.

Manşetler

Şehit Binbaşı Sinan Taştekin memleketi Isparta’da ebediyete uğurlandı
Hatay’da kalp krizi geçiren asker hayatını kaybetti
Şehit olan askerin acı haberi ailesine ulaştı
Antalya’da otomobile ’60 milyon TL’ kurşunu
Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşı dolandıran şüpheli suçüstü yakalandı
Şehit Binbaşı Sinan Taştekin’in naaşı Isparta’ya getirildi
Otomobil iş yerinin vitrininden içeri girdi
Çamura saplanan tüp yüklü kamyon kepçeyle kurtarıldı
Tutuklu yargılanan eski belediye başkan adayının cinayet davasında mütalaa açıklandı
Paramedik genci darp edip öldürdüler " Maddenin etkisindeydik, öldüğünü polislerden duyduk" dediler