ÇDSO’da iki ünlü sanatçı sahneye çıktı

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), piyanonun duayeni Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Timothy Redmond'u sahnesine çıkardı.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), piyanonun duayeni Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Timothy Redmond'u sahnesine çıkardı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda verilen konserde, Avrupa ve ABD'de konserler düzenleyen, Guidhall Müzik ve Drama Okulu'nda şeflik profesörü olarak görev yapan, Londra Senfoni ve Kraliyet Filarmoni Orkestraları'nın düzenli konuk şefi olan Timothy Redmond tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca, dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yapan ve her sene solist olarak ÇDSO'da ağırlanan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, bu hafta da ÇDSO sahnesinde yer aldı. Programın ilk yarısında, S.Rachmaninoff'un 3 numaralı Piyano Konçertosu'nu Adanalı sanat tutkunları için yorumlarken, programın ikinci yarısında A.Dvorak'ın 8 numaralı senfonisini seslendirdi.

Adanalı müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser sonunda ÇDSO tarafından her iki sanatçıya çiçekler sunuldu.

Manşetler

Gürcistan uyruklu adam evinde ölü bulundu
Ayşegül Yaşar cinayeti soruşturmasında katil zanlısı ve ailesi adliyeye sevk edildi
Tırla çarpışan motosiklet ardından kamyonete çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Üzerine çöp poşeti geçirip otomobil kundaklayan şüpheli tutuklandı
Karısı, kayınvalidesi ve kayınpederini öldüren zanlı tutuklandı
Burdur’daki 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan diyaliz davasında ilk projeyi hazırlayan sanık mühendis: "Projede değişiklik yapılmasa
Hatay’da eşi tarafından vurulan Emine Çil, Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı
15 aydır kayıp şahsın kimliği ve kıyafeti ile 50 metre ilerisinde kafatası bulundu
Serik’te çıkan yangında biber serası zarar gördü, alevler eve metreler kala durduruldu
Dolandırılıp sokakta kalan 5 çocuklu aile, İçişleri Bakanı’nın talimatıyla eve yerleştirildi