Çek-Türk İşbirliği Parkı açılıyor

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin kardeş kenti olan Çekya'nın Prag 6'da açtığı Çek-Türk İşbirliği Parkı'nın bir benzeri Fener Mahallesi'ne kuruldu.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin kardeş kenti olan Çekya'nın Prag 6'da açtığı Çek-Türk İşbirliği Parkı'nın bir benzeri Fener Mahallesi'ne kuruldu. Parkın açılışı ise Çekya'dan gelen bir heyetle birlikte Kaleiçi Old Town Festivali'nin üçüncü gününde 19 Ekim Cumartesi saat 10.00'da yapılacak.

Çekya-Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi'nin kardeş kenti Çekya, başkenti Prag'da "Çek-Türk İşbirliği Parkı'nı açtı. Parka Prag ve Muratpaşa Belediyelerinin dostluk nişanesi olarak ise Anadolu'dan getirilen meşe palamudu dikildi.

Dostluğu simgeleyen bu parkın açılmasının ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa'da parkın bir benzerinin açılacağını duyurdu. Fener Mahallesi'nde kısa sürede hazırlıkları tamamlanan Türk-Çek İşbirliği Parkı'nın açılış tarihi ise yurt dışından heyetlerin ağırlanacağı Kaleiçi Old Town Festivali olarak belirlendi. Park festivalin üçüncü günü 19 Ekim Cumartesi saat 10.00'da Çek heyetiyle birlikte açılacak.

Manşetler

Emniyet şeridindeki tıra başka bir tır çarptı: 2 yaralı
Apartman dairesinin iki odasını kenevir serasına çevirdi
Vize dolandırıcılığı operasyonunda şüpheliler ve yakınları gazetecilere tepki gösterdi
Kumluca’da suç örgütüne yönelik operasyonda 4 şüpheli tutuklandı
Temizlik işçisi görev yaptığı çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetti
Burdur’da otomobil takla attı: 4 yaralı
Alanya’da denizde kaybolan 19 yaşındaki gencin cansız bedeni bulundu
Alanya’da motosiklet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Antakya’da çöplük yangını kontrol altına alındı
Sokağa dönmek isteyen otomobile motosiklet çarptı: 1 yaralı