Ceyhan Nehri’ndeki toplu balık ölümlerinin nedeni ağır metal çıkmadı

Adana'da Ceyhan Nehri'nde yüzlerce balığın telef olmasının ardından balıklardan ve sudan alınan numunelerde ağır metale rastlanmadığı öğrenildi.

Adana'da Ceyhan Nehri'nde yüzlerce balığın telef olmasının ardından balıklardan ve sudan alınan numunelerde ağır metale rastlanmadığı öğrenildi.

Ceyhan Nehri'nin merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nden geçen bölümünde yüzlerce balık yaklaşık bir ay önce telef olmuştu. Bunun üzerine Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler ballıklardan ve sudan numune aldı. Numuneler üzerinde yapılan incelemede balıklarda ve su da ağır metale rastlanmadığı öğrenildi. Suda ve balıklarda ağır metal olmamasına rağmen balıkların neden telef olduğu ise akıllarda soru işareti bıraktı. İki kurumun da bu konuda daha detaylı çalışma yaptığı öğrenildi.

Manşetler

Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi
Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Taksi ile çarpışan motosikletli gençler metrelerce sürüklendi
Adana’daki suç örgütlerine silah getiren 2 şüpheli tutuklandı: 53 tabanca ele geçirildi
Kamyonetin çarptığı 5 yaşındaki engelli çocuk ağır yaralandı, kazada kusurlu bulundu
Adana’da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu
Adana’da yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu: 4 ton etil alkol ele geçirildi