Çocuklar için dayanışma çağrısı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’ın “Eksikleri birlikte tamamlayalım” çağrısıyla başlayan uzaktan eğitime erişimde imkanları kısıtlı olan çocuklar için tablet kampanyası, Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu komsumeclisi.com’da yer alan Komşu Dayanışma Sistemi’ne taşındı. Yardımseverler, yapacakları 944 liralık bağışla bir öğrenciye tablet hediye edecek. İsteyenler 100 liradan az olmamak koşuluyla kampanyaya kısmi bağışta da bulunabilecek.

Hayatın her alanını etkileyen covid-19 salgınıyla çok boyutu bir mücadeleyi sürdüren Muratpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA ve canlı ders uygulamalarına erişimde sıkıntı yaşayan öğrencilerinin sorunlarını çözümü için başlattığı tablet kampanyası da devam ediyor.

Turunç Masa üzerinden tablet başvuru ve yardımların alınmaya başlandığı kampanya bu hafta itibariyle Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu komsumeclisi.com’da yer alan Komşu Dayanışma Sistemi’ne taşındı. Yardımseverlerle ihtiyacı olan ailelerin doğrudan buluştuğu Komşu Dayanışma Sistemi, Nisan ayında gıda yardımları, alışveriş çeki desteklerin doğru yerlere ulaşmasını sağlamak için kurulmuştu.

Sisteme şimdi de tablet eklenirken yardımseverlerin 944 lira karşılığında alacakları bir tablet belli kontrollerin ardından sisteme kaydı yapılan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Başkan Uysal, daha önce olduğu gibi Muratpaşa Belediyesi’nin burada ihtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmada bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Kampanyaya Türkiye’nin her yerinden bağışta bulunmanın mümkün olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Çocuklarımızın geleceği için, birçok defa olduğu gibi Türkiye’mizin, insanlarımızın yine bir araya geleceğine inanıyorum” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin başlattığı tablet kampanyasına 100 liradan az olmamak koşuluyla kısmi bağışta da bulunabilecek. Bağışlar, belediyeye makbuz karşılığında olacak. Haber Merkezi

Manşetler

Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi
Suda mahsur kalan araçtaki 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı
Alanya’da yerleşim alanına yakın bölgede kurt görüntülendi
Ormanı yakan sanığa en az 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı
Yalvaç’ta 456 kişi ve 206 araç denetlendi, 4 araç trafikten men edildi
Kundakçı komşuya 4 yıl 2 ay hapis
Hafif ticari aracın çarptığı yaya yola savruldu, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı