Coğrafi işareti alınan Mut Zeytinyağı için AB’ye patent başvurusu yapıldı

Mersin'in Mut İlçesinde Türkiye'nin yüzde 20'sininin üretimi yapılan zeytinyağı için Avrupa Birliği patent başvurusu yapıldı.

Mersin'in Mut İlçesinde Türkiye'nin yüzde 20'sininin üretimi yapılan zeytinyağı için Avrupa Birliği patent başvurusu yapıldı.

Mut Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Şahin Sezer, "2015 yılından itibaren ülkemizde çoğrafi işaret alınarak korunması sağlanan "Mut Zeytinyağı"nın Avrupa Birliği Komisyonunda tescili için çalışmalar başlamış bulunmaktadır. Bu önemli çalışmalar sonucunda hedefimiz ilçemizin adı ile meşhur hale gelen "Mut Zeytinyağı"mızın dış pazarlarda payının artırılmasıdır. Ayrıca zeytinyağının her türlü kötüye kullanımına ile tehdide karşı korunmasının sağlanması, elbette ki bu kıymetli ürünümüzün marka değerini ve eşsiz kalitesini ön plana çıkarmaktır. Odamızın sınai mülkiyet hakları danışmanı Huriye Özener ile AB Komisyonu çalışmalarımız için protokolü imzalamış bulunmaktayız. Bölgemize zeytinyağı üreticilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Mersin'de zeytin üretiminin yüzde 75'i, Türkiye üretiminin ise yüzde 20'sinin Mut ilçesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Sezer, "300 bin dekar alanda 15 milyon ağaçla zeytin üretimi yapıldığı ve 12 zeytin salamura işleme tesisi ile 22 zeytinyağı fabrikasının hizmet verdiğini" ifade etti.

Manşetler

16 yaşındaki çocuk denizde boğuldu
Osmaniye’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Mersin’de yakalanan 2 uyuşturucu taciri tutuklandı
İskenderun’da ev yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Arsuz’da ot ve kamışlık alan yangını kontrol altına alındı
Arsuz’da devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
Adana’da tavana sıkışan güvercini itfaiye kurtardı
Mersin’de seyir halindeki hafif ticari araç alev alev yandı
Pazar alanında ölü bulundu, kimliği parmak izinden belirlendi
Kuytulcu olduğu öne sürülen iki kişi yol kesip otomobil durdurdu