Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde çalışanlar eylem başlattı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan bin 600 işçi toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farklarını alamayınca iş yavaşlatma eylemi başlattı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan bin 600 işçi toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farklarını alamayınca iş yavaşlatma eylemi başlattı.

Balcalı Hastanesi'nde çalışan bin 600 işçi 696 sayılı KHK ile taşeron sisteminden kadroya geçerek 4/D statüsünde istihdam edilmeye başlandı. Bu işçiler ocak ayından bu yana toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan yaklaşık 120 bin lira farklarını alamayınca dün iş bırakma bugün de iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Çalışanlardan Sibel Özdemir, "22 yıllık sağlık çalışanıyım. Hakkımın verilmesini istiyorum. İşimi severek yapıyorum ama bu tür olaylar oldukça istemeyerek geliyorum. Bizim toplu iş sözleşmemizin geriye dönük parasını bekliyorduk. Ona güvenerek borç yaptık. Şu an 120 bin liraya yakın alacağımız var. Sağlık çalışanı olarak bizlere herkesin ihtiyacı var, bizim de işe ihtiyacımız var. Hakkımızı almak istiyoruz" dedi.

Çalışanlardan Uğur Girişdağ ise, "8 aydır bekliyoruz. Sözleşmeden doğan maaş farklarımız var. Bu haklarımızın toplu halde ödenmesi gerekiyor. Ancak yönetim, para gelmediğini belirterek ödemeleri 4 taksitte yapacağını söylüyor. Bunu da rektör hocamız resmi olarak açıkladı. Bugün burada iş bırakma eylemi yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Her işçinin yaklaşık 120 bin lira alacağı var. Ocak ayında dolar ve altın ne kadardı. O para enflasyon karşısında zaten eridi. Şimdi 4 ay daha bekletip daha da eritecekler" diye konuştu.

Manşetler

Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu
Altın zincir gasp eden şüpheliler yakalandı: 5 tutuklama
Kumluca’da makilik alanda çıkan yangın, evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü
Kumluca’da aranan 3 hükümlü yakalandı
Otomobilde çıkan yangın ormana sıçradı
Erdemli’de otomobil yangını
Osmaniye’de akrabalar arasında çıkan kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
Gazipaşa’da motosiklet ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı
Osmaniye’de iki grup arasında çıkan kavganın ardından ev yakıldı: 1 yaralı