Dağda mahsur kalan 2 kişi askeri helikopterle kurtarıldı

Antalya'nın Akseki ilçesinde araştırma yapmak için çıktıkları dağda mahsur kalan 2 kişi, askeri helikopterle kurtarıldı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde araştırma yapmak için çıktıkları dağda mahsur kalan 2 kişi, askeri helikopterle kurtarıldı.

Olay, dün saat 10.00 sıralarında Akseki'ye bağlı Kuyucak Mahallesi yakınlarında yaklaşık 1800 rakımlı Saksağan mevkiinde meydana geldi. Jeoloji mühendisi Cihan Yalçın, Murat Cömert ile birlikte araştırma yapmak üzere Kuyucak Beldibi mevkiinden dağa çıktı. İncelemelerini tamamladıktan sonra akşam saatlerinde dönüşe geçen ikili, yönlerini kaybederek dağda mahsur kaldı. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildiren Yalçın ve Cömert, yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki İtfaiye biriminden 2 personel, jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeyi iyi bilen ve Kuyucak Mahallesi'nden olan iki itfaiye eri, saat 22.00 sıralarında dağa çıkarak yaklaşık 4,5 saatlik yürüyüşün ardından kaybolan 2 kişiye ulaştı. İtfaiye erleri, yanlarındaki ekmek ve suyu da vatandaşlara verdi. Dönüş yolunda yorgun düşen ekipler, dağda ateş yakarak sabahı bekledi. Sabah saat 07.30 sıralarında Konya'dan gelen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Skorsky tipi askeri helikopter, itfaiye erleri ile birlikte 2 kişiyi bulunduğu yerden aldı. Helikopter, kurtarılan kişileri Akseki Komando Taburu'na indirdi. Kontrol amacıyla hastaneye götürülen Jeoloji Mühendisi Cihan Yalçın ve Murat Cömert'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Manşetler

Hatay’da selin izleri gün ağarınca ortaya çıktı: Temizlik çalışmaları başladı
Tarsus’ta freni boşalan minibüs 5 araca çarptı: 16 yaralı
Yüzünden vurulan 12 yaşındaki Melek, hayatını kaybetti
Takla atan otomobilde sıkışan 3 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı
Marketten alışveriş yaptı, parasını ödemeden gittiğini fark eden güvenlik görevlisini bıçakladı
120 pakette 89 gram kokain yakalattı: "Borcumu ödemek için satıyordum"
Akvaryumda beslediği pirana elini parçaladı, soluğu hastanede aldı
Kahramanmaraş’ta tır ile tren çarpıştı
Otomobil römorka arkadan çarptı: 3 yaralı
Kumluca’da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo 450 gram esrar ele geçirildi