Dağlı: ‘Gıda İhtisas OSB’ uzun vadeli stratejik kazanımlar sağlayacak

Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara yönelik ön tahsis süreci başladı.

Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara yönelik ön tahsis süreci başladı. AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, "Gıda üretimi, işleme, depolama ve tedarik zinciri alanlarında faaliyet gösteren işletmeler için bu sürecin hem maliyet avantajı hem de uzun vadeli stratejik kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara yönelik ön tahsis süreci başladı. Başvurular 6 Nisan 2026 tarihinde başlarken, süreç 26 Nisan 2026 tarihine kadar devam edecek. Ön tahsis başvuruları, elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup detaylı bilgiye ve başvuru ekranına "meydip.sanayi.gov.tr" adresi üzerinden ulaşılabilecek.

"Adana, güçlü bir cazibe merkezi haline gelecek"

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Adana'mız sahip olduğu tarımsal üretim kapasitesi, bereketli toprakları, sanayi altyapısı ve lojistik gücüyle Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. Adana Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemizde başlatılan ön tahsis süreci, şehrimizin yatırım potansiyelini daha da ileriye taşıyacak son derece kıymetli bir adımdır. Bu bölge, yatırımcılarımıza yalnızca bir üretim alanı değil; aynı zamanda planlı, rekabetçi ve sürdürülebilir bir yatırım zemini sunmaktadır. Gıda sanayisine uygun altyapısı, tarım üretim merkezlerine yakınlığı, lojistik avantajları ve entegre üretim imkanlarıyla Adana'mız, gıda alanında yatırım yapmak isteyenler için güçlü bir cazibe merkezi haline gelmektedir" ifadelerini kullandı.

"Şehrimizin üretim, yatırım, ihracat ve istihdam kapasitesini büyütecek"

Ön tahsis sürecinin erken aşamada başlaması, yatırım planlamasını bugünden yapmak isteyen firmalar açısından da önemli bir fırsat sunduğunu kaydeden Dağlı, "Özellikle gıda üretimi, işleme, depolama ve tedarik zinciri alanlarında faaliyet gösteren işletmeler için bu sürecin hem maliyet avantajı hem de uzun vadeli stratejik kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Burada yapılacak yatırımların yalnızca sanayi alanına değil; istihdama, katma değerli üretime, tarımsal üretimin güçlenmesine ve Adana'mızın ekonomik dinamizmine de çok önemli katkılar sunacağı açıktır. Şehrimizin üretim, yatırım, ihracat ve istihdam kapasitesini büyütecek bu sürecin Adana'mız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Manşetler

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada aileler cenazelerini gözyaşlarıyla teslim aldı
Belediye boşaltıyor, o dolduruyor: Daha önce 2 operasyonda 16 kamyon çöp çıkan evden 4 kamyon daha çöp çıktı
Adana’da şehit polisler unutulmadı
Otomobilin açılan kapısına çarpan elektrikli bisiklet sürücüsü metrelerce savurdu
Kuaförde 26 bin liralık saç bakımı yaptırdı, "2 dakikaya geliyorum" diyerek çıktığı salona bir daha dönmedi
Egzoz patlatan araca 16 bin TL ve trafikten men cezası
Burdur’daki 7 canın yitip gittiği kazada hastane morgu önünde acı bekleyiş
Tarihi eser kaçakçılarına operasyon; binlerce sikke ve onlarca eser ele geçirildi
Sırt çantasında 8 kilogram gümrük kaçağı altın taşırken yakayı ele verdi
Manavgat’ta ’dur’ ihtarına uymayan motosikletliye 265 bin ceza