Deniz yoluyla yurt dışına çıkmak isterken yakalandılar

Mersin'in Aydıncık ilçesinde jandarma, deniz yoluyla yurt dışına çıkmaya çalışan 50 düzensiz göçmen ile 1 organizatörü yakaladı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde jandarma, deniz yoluyla yurt dışına çıkmaya çalışan 50 düzensiz göçmen ile 1 organizatörü yakaladı.

Alınan bilgiye göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmenleri yurda sokan, geçici süreyle barındıran ve yine yaşa dışı yollarla yurt dışına çıkmalarını sağlayan organizatörlerin yakalanması amacıyla başlattığı çalışmada, göçmen kaçakçılığı yapan 1 organizatörü tespit etti. Jandarma ekipleri sürdürdükleri geniş çaplı araştırma ve takip sonucunda, deniz yoluyla yurt dışına geçiş yapılacağı esnada Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, 1 organizatör ile 50 düzensiz göçmeni yakaladı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen organizatör tutuklanırken, 50 düzensiz göçmen ise Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Manşetler

Beşkonak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Otomobil ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı
Takla atan araç park halindeki 4 araca çarptı
Virajı alamayan araç takla attı, sürücü yaralandı
Çalıştığı otelin lojmanın çatısında ‘karım gelecek’ diye usturalı eylem yaptı
İskenderun’da uçurumdan düşen inek iş makinesiyle kurtarıldı
Belen’de konteynerler alevlere teslim oldu
Antakya’da çöplük alan alevlere teslim oldu
Dörtyol’da ev yangınında 3 kişi tahliye edildi
Hassa’da yamaçtan düşen vatandaş kurtarıldı