Deprem bölgesindeki Haydar Aliyev İlkokulu’nda karne heyecanı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrası Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu'nda karne heyecanı yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrası Azerbaycan Devleti tarafından yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu'nda karne heyecanı yaşandı.

Depremlerin üzerinden geçen 3 yıla rağmen acıların hala taze olduğu kentte, Haydar Aliyev İlkokulu'nda öğrenim gören yaklaşık 400 öğrenci yarıyıl karnelerini aldı. Depremzede öğrenciler, karne töreninde hem sevinç hem de hüznü bir arada yaşadı.

Karnelerini öğretmenlerinden alan öğrencilerin, öğretmenlerinin elini öpmesi duygusal anlara sahne oldu. Öğretmenler ise öğrencilerin eğitimden kopmaması için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Depremzede Hacer Sarı, "Okula geldiğimizden beri çok memnunuz. Haydar Aliyev İlkokulu'ndan öğretmenler ve idarecilerinden çok memnunuz" dedi.

Veli Fatma Aytemiz ise, "Eski okuldan çocuklarımız mezun oldu, şimdiki okuldan ise torunlarım mezun olacak. Çok güzel başarılı nesiller yetişmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Murat Demir, "6 Şubat depremleri sonrası bu mahallemiz büyük hasar almıştı. Azerbaycan devletince yapıldı okulumuz İlham Aliyev'e teşekkür ederiz. Spor salonları ve diğer donanımları ile çok güzel bir okulumuz önceki yıl eğitim öğretime başlamıştık. İkinci yarı yıl karne heyecanı yaşıyoruz. Çocuklarımızı psikolojik sorunlarını çözecek şekilde eğitim öğretime devam ediyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Dereye uçan operatörü kurtaran 4 itfaiye personeli, oksijen zehirlenmesi yaşadı
Adana’da parktaki kuş yuvasını parçaladılar
Antalya’daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 3 gencin Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı
Antalya’daki otobüs kazasında ölü sayısı 10’a yükseldi
Lüks otomobil park halindeki otobüse çarptı
Otelin otoparkında bir kişi başından vurulmuş halde bulundu
Antalya’da otobüs kazasında ölenlerin isimleri belli oldu
Dev kayalar yola düştü, ulaşım durma noktasına geldi
Yaralıya ilk müdahale tesadüfen olay yerinden geçen acil doktorundan
Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada isimler belli oldu