Deprem Lice’nin köylerinde hasara neden oldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bazı köylerde evlerin yıkılmasına neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki bazı köylerde evlerin yıkılmasına neden oldu. Evlerin bir kısmının depremde hasar gördüğü Lice'nin Birlik ve Şenlik köyü sakinleri bölgeye çadır beklediklerini dile getirdi.

Deprem nedeniyle Lice'ye bağlı birçok mahalledeki evlerde hasarlar oluşurken, Birlik ve Şenlik köyünde yaşayan vatandaşlar yıkılan evlerine giremedikleri için çadır beklediklerini kaydetti. Lice'ye bağlı birçok mahalle ve mezrada ağır hasarlardan kaynaklı vatandaşlar evlerine giremiyor. Can kaybının olmadığı ancak hasarların meydana geldiği köylerden biri olan Birlik köyünde, 36 ev için ağır hasar tespit tutanağı tutulduğu öğrenildi. Telefonla çekilen görüntülerde evlerin duvarlarında çatlaklar olduğu görülürdü.

Manşetler

Kendilerini ’mali istihbarat yetkilisi’ olarak tanıtıp 6 milyon TL’lik vurgun yaptılar: 1 tutuklama
Takibe alınan bottan, KKTC’de hakkında arama kararı bulunan firari çıktı
Sulama kanalına düşen iki kardeş de hayatını kaybetti
Hiç tanımadığı adamı bıçakla yaraladı, polisi görünce ‘Game Over’ diyerek teslim oldu
Erzin’de otluk alanda çıkan yangında alevler traktöre sıçradı
Adana’da hırsızlık şüphelisi kadın yakalanınca sara nöbeti numarası yaptı
Osmaniye’de mısır tarlasında çıkan anız yangını söndürüldü
Kırıkhan’da samanlık yangını yaşandı
Antalya’da beton mikseri devrildi: 1 yaralı
Adana’da 17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı