Deprem mezarlığında gözyaşları içinde hüzünlü bayram

Hatay'da afetzede vatandaşlar, sabahın ilk saatleriyle birlikte asrın felaketinde vefat edenlerin mezarlarının bulunduğu deprem mezarlığına akın ettiler.

Hatay'da afetzede vatandaşlar, sabahın ilk saatleriyle birlikte asrın felaketinde vefat edenlerin mezarlarının bulunduğu deprem mezarlığına akın ettiler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Depremde vefat eden vatandaşlar için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde deprem mezarlığı kurulmuştu. Her bayram olduğu gibi bu bayram da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret için deprem mezarlığına geldiler. Mezarları sulayarak göz yaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu. Hatay Büyükşehir Belediyesi de mezarlığı bayraklarla donatarak, ziyaret gerçekleştiren vatandaşlara dikmeleri için çiçek dağıttı. Afetzede vatandaşlar, bayram boyunca mezarlıklara ulaşımlarını Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ücretsiz servis araçlarıyla sağlayabilecekler.

"Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim"

Asrın felaketinde vefat eden evladının ve torunlarının mezarını ziyarete gelen Kader Ayvas, "Bize bayram gelmedi, benim bir oğlum vardı onu ve torunlarımı kaybettim. Ben kayboldum, onlar ölmedi biz öldük. Tarifi yok, sözün bittiği yerdeyiz. Zor bir bayram, burada durmak bile istemiyorum. 5 çocuğumu kaybettim" dedi.

Deprem sonrası bayramların buruk geçtiğini ifade eden Özkan Seyyar, "Bize bayram yok, adı bayram. Bizim bayramımız depremden sonra bitti. Burada 3 yeğenim ve babamın mezarı var. Yakın dereceden 6 vefatımız var depremde" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Eşiyle tartışıp camdan atladığı iddia edilen 5 çocuk babası hayatını kaybetti
İnşaat sahasında çökme: 3 işçi yaralandı, mahsur kalan 1 kişi kurtarıldı
Antalya’da belediye kazısında kemik parçaları bulundu
Antalya Valisi Şahin: "Otobüs kazasında rapor henüz çıkmadı"
Bucak’ta otomobil takla attı: 2 yaralı
Burdur’da ocak ayında 684 asayiş olayı meydana geldi
Burdur’da baca yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Karısını göğsünden bıçaklayarak öldüren zanlı: "Keşke böyle olmasaydı"
Kazaya müdahale trafik ekibinin uygulama yaptığını sandı, ters istikametten kaçarken kaza yaptı
Aksu’da sağanak, sel, hortum ve doludan 23 mahalle, 500 çiftçi zarar gördü